Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаНа Житомирщині слідчі завершили досудове розслідування у справі міжрегіонального наркокартелю

На Житомирщині слідчі завершили досудове розслідування у справі міжрегіонального наркокартелю

У середині січня 2023 року поліцейські припинили наркобізнес, організований 55-річною жителькою м. Жашкова Черкаської області. Встановлено, що під її керівництвом у м. Житомирі наркотики поширювали особи, які раніше вже вчиняли наркозлочини. Місячний обіг від такого бізнесу складав близько 1,5 мільйона гривень.

Правоохоронці встановили, що протиправну діяльність учасники організованої групи проводили у період з вересня 2022 року по середину січня 2023 року. Правоохоронці ретельно задокументували ведення такого “бізнесу”. Зокрема, неподалік м. Житомира вони провели обшук в автомобілі «Ford», за кермом якого перебував 32-річний житомирянин, довірена особа організаторки. Тоді з транспортного засобу поліцейські вилучили 152 полімерних згортки з метадоном.

Також правоохоронці провели близько десятка одночасних обшуків на території трьох областей. У результаті вилучили низку речових доказів, серед яких наркотичні речовини рослинного і синтетичного походження, близько 150 тисяч гривень, засоби зв’язку тощо.

Один з поплічників, 22-річний житель Черкащини, контролював наявність наркотиків та кількість залишків у дилерів. А ті розповсюджували метадон шляхом так званих «закладок» у різних районах м. Житомира, щодня залишаючи близько 300 таких сховків.

Крім того, дилери безпосередньо передавали «покупцям» розфасовані дози в обумовлених місцях, причому контролювали сплату ними коштів на банківські рахунки, перевіряючи відповідні чеки.

Всім їм загрожує позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img