Свіжі новини

ГоловнаКультураУ Житомирській області одній з громад повернуть землі вартістю 195 млн грн

У Житомирській області одній з громад повернуть землі вартістю 195 млн грн

Чоповицькій громади Коростенського району рішенням Верховного Суду мають повернути у комунальну власність понад 780 гектарів землі вартістю 195 мільйонів гривень.

У суді довели, що право приватної власності одного з сільгосппідприємств на цей земельний масив було зареєстроване незаконно, повідомили в пресслужбі прокуратури Житомирської області.

За інформацією речниці, йдеться про 72 ділянки землі.

“Для того, щоб отримати цю землю, приватно-орендне сільгосппідприємство “Скуратівське” використало документи, які нібито засвідчують його правонаступництво ліквідованого понад 20 років тому колективного сільгосппідприємства, які раніше називалися колгоспами“, – повідомили у прокуратурі

Обласна прокуратура звернулася до господарського суду Житомирської області, який задовольнив її позов. Однак суд апеляційної інстанції скасував таке рішення. Тому обласна прокуратура звернулася з касаційною скаргою до Верховного Суду, який підтримав позицію, сказала Тетяна Гоша.

Відтак у силі залишається рішення господарського суду про витребування на користь Чоповицької об’єднаної територіальної громади земельні ділянки загальною площею понад 780 гектарів.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img