Свіжі новини

ГоловнаСвітЖитомирщина знову втратила свого Героя

Житомирщина знову втратила свого Героя

Україна переможе у війні з рашистськими агресорами. На її землі запанує мир, перестануть гинути люди і постане величний Пантеон Героїв – Воїнів, котрі віддали свої життя в ім’я життя мільйонів. Пантеон звичайних, здавалося б, чоловіків та жінок, які насправді виявилися носіями найсвітліших чеснот, що може нести у собі людина. Кожен із них виступив найміцнішим у світі куполом для своїх співвітчизників. Кожному – доземний уклін та сердечна вдячність навіки…

Одним з імен, викарбуваних у Пантеоні, буде ім’я 50-річного Олександра Савчука. Відстоюючи незалежність і територіальну цілісність України, наш земляк геройськи загинув 22 липня в одному з боїв, що точилися на Сватівському напрямку на Луганщині.

Олександр Савчук – корінний бердичівлянин. Навчався у тодішній 15-й школі. Після – на ливарника у маштехнікумі. Зрештою, своє життя пов’язав із будівництвом: якийсь час працював у місцевому будівельному управлінні, а згодом, як і тисячі й тисячі українців – у різних містах, на різних об’єктах. Останні два роки перед початком повномасштабного вторгнення росіян виконував обов’язки оператора на «Трьох Ведмедях».

Мобілізували його на початку квітня 2022-го. Солдат Олександр Савчук воював із російськими зайдами у складі 66-ї окремої механізованої бригади ім. князя Мстислава Хороброго на посаді кулеметника механізованого батальйону. Добрий серцем до своїх побратимів, був нещадним до ворога. Справжній українець, господар на своїй землі, котрий не потерпів наруги над нею, над Батьківщиною, над українським народом. Котрий жив, воював та загинув з Україною в серці. Вічна Пам’ять і Шана тобі, Герою! Честь!

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img