Свіжі новини

ГоловнаУкраїна"Президент має звернутися до народу, щоб народ висунув своїх кандидатів на пост...

\”Президент має звернутися до народу, щоб народ висунув своїх кандидатів на пост Прем\’єра\”

Вибори. Премʼєра?

“23 черв. 2023 р. — Президентські вибори в Україні можуть відбутися лише після завершення бойових дій. Про це заявив Володимир Зеленський.”

“31 липня, 2023, СТЕФАНЧУК ЗАЯВИВ, ЩО КОНСТИТУЦІЯ НЕ ЗАБОРОНЯЄ ВИБОРИ ПІД ЧАС ВІЙНИ”

“Один із членів Центральної виборчої комісії зазначив у коментарі ВВС Україна, що за наявності політичної волі та схвалення відповідного законодавства ЦВК доведеться його виконувати.”

Реальність:
Чинна влада нездатна закінчити війну.
Під час війни неможливо поміняти діючу владу.

Чим довше триває війна, тим нижча довіра до української влади як з боку народу, так і з боку колективного заходу.

З жовтня 2023 року парламент втрачає легальність. Легітимність він втратив ще до війни.

З березня 2024 року президент втрачає леагальність, легітимність повільно випаровується зі зростанням кількості корупційних скандалів.

Втрата легальності та легітмності президента та його партії неминуче призведе до зростання протестних настроїв як у тилу, так і на фронті. Щоб така криза не настала, діяти потрібно вже сьогодні. І Стефанчук показав, що це розуміння в офісі є.

Врятувати ситуацію можуть кадрові перестановки. Відставка найодіозніших депутатів з позицій глав комітетів – безпеки, бюджетного, податкового, економічного. Зрозуміло, що замість них нема кого призначати, але треба показати суспільству, що президент усвідомлює небезпеку продовження їхньої діяльності.

Терміново необхідне формування дієздатної виконавчої влади, створення військового кабінету із трьох осіб – Прем\’єра, міністра оборони та міністра фінансів. Прем\’єр може запрошувати скільки завгодно радників, але рішення мають ухвалюватися лише цими трьома людьми. Завдання – направити весь наявний ресурс на оборону.

НІХТО з чинних міністрів чи працівників офісу президента не годиться на посади прем\’єра, міністра оборони та міністра фінансів. Якби там була така людина – вона б вже проявила себе.

Президент має звернутися до народу, щоб народ висунув своїх кандидатів на пост Прем\’єра, та провести голосування в Дії. Прем\’єр представить кандидатури міністра оборони та міністра фінансів.

Іншого шляху вийти із кризової ситуації я не бачу. Якщо ви бачите – пропонуйте.

Павло Себастьянович
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img