Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі спеціалісти знову перевіряли воду на місцевих пляжах

У Житомирі спеціалісти знову перевіряли воду на місцевих пляжах

За висновками фахівців, вода на пляжах у житомирському гідропарку («Дорослому» й «Дитячому») не відповідає нормам. Щоправда, нині спеціалісти не повідомляють про кишкову паличку, яку виявляли впродовж червня-липня. А от на пляжі в Коростені індекс лактозопозитивних кишкових паличок досі зависокий (24 000 в 1 дм3, при нормі не більше 5000 в 1 дм3.)

Інформацію щодо якості води на пляжах Житомирської області станом на 04.08.2023 року надала Державна установа «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я».

У Житомирі спеціалісти знову перевіряли воду на місцевих пляжах

Зважаючи на спекотну погоду, рятувальники проводять роз’яснювальну роботу серед відпочивальників у найпопулярнішому місці відпочинку Житомира.

Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«6 серпня рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з відпочиваючими поблизу найпопулярнішого місця відпочинку житомирян – Богунського кар’єру. Фахівці розповіли людям, що місця, де очищене дно, є рятувальні пости вважаються дозволеними для купання. Крім того, надзвичайники провели роз’яснювальні бесіди з дітьми та їх батьками, наголосили про заборону купання в недозволених для цього місцях — кар’єри, озера, ставки тощо. Особливу увагу звернули дорослих, щоб не відпускали дітей до води та завжди знали де малеча», – йдеться у повідомленні.

Не оминули увагою рятувальники і прилеглі лісові масиви. Зокрема, фахівці ДСНС нагадали відпочивальникам правила пожежної безпеки під час відпочинку у природних екосистемах, які допоможуть уникнути пожеж та зберегти довкілля.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img