Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаСоціальне підприємство у Житомирській області отримало допомогу 285 тис. грн для придбання...

Соціальне підприємство у Житомирській області отримало допомогу 285 тис. грн для придбання обладнання. ВІДЕО

БО “Фонд громади Житомира” виділив 285 тисяч гривень на придбання додаткового обладнання для соціального підприємства на Житомирщині.

Про це розповіла голова правління “Фонду громади Житомира” Жанна Соловйова.

За її словами, у селі Вигода на Житомирщині створили центр, який займається реабілітацією людей, що страждають від алко- та наркозалежності. З початком повномасштабного вторгнення, “Фонд громади Житомир” почав підтримувати соціальні проєкти.

“Нам на фонд надійшли кошти від приватної особи з США, яка хотіла спрямувати ці гроші саме на розвиток соціального бізнесу. Ми домовилися, що саме ці кошти спрямуємо для допомоги центру. Таким чином, сума 285 тисяч гривень використана для придбання додаткового обладнання”, — говорить Жанна Соловйова.

“Ми придбали дровокол, за допомогою якого рубаємо товсті гілки, а ті, що тонші, переробляємо за допомогою гілкорізки. Це дозволяє нам отримати розколоті гілки, які ми використовуємо в нашому господарстві — для теплиці чи опалення”, — каже координатор проєкту Денис Лимарєв.

Зі слів координатора проєкту, учасники соціального підприємства допомагають літнім людям.

“Багато людей знаходиться зараз на службі, захищаючи нашу країну. Тим часом їхні батьки – старенькі бабусі та дідусі – залишилися вдома самі, і їм не по силам порубати дрова та заготовити їх. Тому одна з наших місій — допомогти цим людям у заготівлі дров, щоб вони взимку могли сидіти в теплій хаті”, — говорить Денис Лимарєв.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img