Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині підприємство заплатило державі майже 230 тис. грн за забруднення ґрунту...

На Житомирщині підприємство заплатило державі майже 230 тис. грн за забруднення ґрунту сміттям

Комунальне підприємство “Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення” у Житомирському районі після декількох судових процесів та виконавчого провадження заплатило державі майже 230 тисяч гривень — за забруднення побутовими відходами земельної ділянки.

Про таке повідомляється на сторінці офіційного телеграм-каналу Державної екологічної інспекції Поліського округу.

У повідомленні, зокрема, йдеться, що тверді побутові відходи на відкритому ґрунті внаслідок діяльності комунального підприємства “Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення” у Житомирському районі фахівці екологічної інспекції виявили чотири роки тому. Тоді ж обрахували суму завданих довкіллю збитків і звернулися до підприємства із претензіями.

“Ще у вересні 2019 року Державною екологічною інспекцією Поліського округу за результатами розгляду звернення ДП “Житомирське лісове господарство” про забруднення земельної ділянки КП “Управління житлом експлуатація інфраструктури забезпечення” у Житомирському районі виявили суцільне розміщення та видалення твердих побутових відходів на відкритому ґрунті без ізоляції та фільтрації, внаслідок чого шкідливі речовини проникали у ґрунтові води. Інспекція тоді обрахувала розмір завданої довкіллю шкоди на загальну суму 227 тисяч 912 гривень 26 копійок і передала претензії комунальному підприємству на реагування”, — йдеться у повідомленні.

Комунальне підприємство гроші добровільно не сплатило — і Державна екологічна інспекція Поліського округу звернулася до суду.

13 квітня 2021 року Господарський суд Житомирської області у задоволенні позову Інспекції відмовив.

Постановою Північно-західного апеляційного господарського суду рішення Господарського суду Житомирської області скасували та зобов\’язали стягнути з КП “Управління житлом експлуатація інфраструктури” заподіяні довкіллю збитки примусово.

8 грудня 2021 року Житомирський РВДВС Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у місті Хмельницький відкрили виконавче провадження та наклали арешт на майно та гроші боржника. На початку серпня виконавче провадження закінчили, і сума збитків була сплачена у повному обсязі, — сказано у повідомленні.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img