Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі встановлять 322 вузли обліку теплової енергії

У Житомирі встановлять 322 вузли обліку теплової енергії

Згідно закону про комерційний облік комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» повинне встановити 322 вузли обліку теплової енергії.

«Це обов’язково для того, щоб об’єктивно прораховувати вартість тепла і перерозподіл тепла всередині будинкових мереж. Чому? Тому що там діє автономне опалення, там місця загального користування, загальних потреб будинку. Ми повинні зробити правильний розподіл», — каже директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Для встановлення усіх вузлів обліку теплової енергії потрібно 40 мільйонів гривень, наразі з міського бюджету виділено 25.

Роботи планують закінчити до кінця поточного року. Складності полягають у тому, що працівників не вистачає, тому що багато фахівців наразі служать у лавах Збройних сил України.

«Це величезний обсяг роботи: зробити переврізки, зробити електричний і технологічний доступ. Тобто, це велика купа роботи. Зараз перші 60 лічильників ми робимо, договори виконуються, 7 підрядників виконують ці роботи», — сказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

У Житомирській міській раді говорять, встановлення теплових лічильників допоможе зменшити кількість боржників, так як облік проводитиметься об’єктивно по відношенню до усіх містян.

Це призвело до того, що утворилася недостача у розмірі 40 мільйонів гривень.

У міській раді кажуть, тарифи на теплоенергію не змінювалися вже 5 років, тобто, місто створює умови для того, щоб усі могли оплатити рахунки. Тож з боржниками боротимуться через суд та вимагатимуть додаткові відсотки державним або приватним виконавцям.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img