Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Звягелі оштрафували міську раду за порушення правил поводження з відходами

У Звягелі оштрафували міську раду за порушення правил поводження з відходами

Сплатити понад 277 тис. грн має Звягельська міська рада як відшкодування державі через порушення правил щодо поводження з твердими побутовими відходами.

Про це інформує Держекоінспекція Поліського округу:

“У період з 19.10.2021 по 29.10.2021 року Інспекцією здійснено захід державного нагляду (контролю) дотримання вимог природоохоронного законодавства Звягельською міською радою, в результаті якого виявлено факти порушення правил щодо поводження з твердими побутовими відходами, що призвело до засмічення двох відкритих земельних ділянок (без асфальтобетонного чи іншого твердого покриття, що виключало б можливість фільтрації рідкої частини відходів у ґрунт та інфільтрацію ґрунтових вод) на території Великомолодківського старостинського округу, за межами с. Груд, та Пилиповицького старостинського окургу, за межами с. Пилиповичі”.

Інспектори після дослідження проб ґрунту направили претензію про відшкодування обрахованої Інспекцією шкоди, завданої державі, у сумі 277 795,43 грн. Однак міська рада відмовилася сплачувати штраф, що стало підставою для звернення до суду.

09.05.2023 рішенням Господарського суду Житомирської області у позові Інспекції до Звягельської міськради було відмовлено.

Інспекція оскаржила зазначене рішення у апеляційній інстанції.

Рішенням Північно-західного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Інспекції було задоволено, рішення Господарського суду – скасовано з вимогою прийняти нове рішення.

Постанова суду набирає законної сили з дня її прийняття.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img