Свіжі новини
ГоловнаПодіїУчням одного з ліцеїв Житомира доведеться йти в укриття на відстань не...

Учням одного з ліцеїв Житомира доведеться йти в укриття на відстань не менше 6 хвилин ходу

З першого вересня під час повітряних тривог учні та викладачі ліцею №10 переховуватимуться в укритті дитячого навчального закладу №27. Дорогу від школи до садочка комісія, яка перевіряє готовність закладів освіти до нового навчального року, здолала за шість хвилин.

Про це розповів директор міського департаменту освіти Валентин Арендарчук.

“Маршрут, яким ми слідували до укриття для ліцею №10, зайняв шість хвилин — це досить непоганий показник для того, щоб швидко дітей евакуювати під час тривоги з ліцею №10 до садочка №27. Зараз роботи закінчуються, на 95% готове укриття. Закінчується підключення до електрообладнання, вентиляція, перевіряється освітлення“, — каже Валентин Арендарчук.

“Щодо самого укриття, то воно класне: це реально і об\’єктивно, — говорить директор ліцею №10 Олександр Величко. — Зараз, я дуже сподіваюся, що підрядник закінчить ті роботи, які ще не доробив. Ми до першого вересня завеземо туди меблі, десь там трохи облаштуємо під себе, щоб дітям було комфортно. Мене інше турбує. По-перше, це відстань — понад пів кілометра, і по-друге, це маршрут. Якщо на відстань десь можна закрити очі, то маршрут мене хвилює більше. Якби це був центр міста, то Бог із ним — можна було б навіть більшу відстань йти, але тут є реальна небезпека, і батьки хвилюються, і я, як керівник, несу безпосередню відповідальність за життя і здоров\’я кожної дитини. У нас на території закладу має бути своє укриття. Це модульні укриття на кшалт тих, які сьогодні встановлені в місті, але вони можуть бути трішки інші для закладу освіти. Тобто вони набірні — їх можна набрати потрібну кількість учасників освітнього процесу. Ті проєктанти, до яких звертався я, там сума варіювалася від 15 до 17 мільйонів. Ми говорили за укриття на 350 людей, щоб сховати їх там”
.

Учням одного з ліцеїв Житомира доведеться йти в укриття на відстань не менше 6 хвилин ходу
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img