Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ селищі біля Житомира батькам рекомендують купити побутову хімію у дитсадок

У селищі біля Житомира батькам рекомендують купити побутову хімію у дитсадок

У Сінгурах в дитячому садку “Дивограй” батькам рекомендують до першого вересня купити побутову хімію, засоби гігієни та канцелярію у дитсадок. Про це Суспільному розповіла мама одного з вихованців садка Світлана Гриб.

Кореспондентам Світлана показала список канцтоварів, побутової хімії та засобів гігієни, які рекомендували придбати в дитсадку.

“Я взяла цей перелік, переписала його вручну, щоб знати, що потрібно купити, бо не в усіх у нас однаковий рівень доходів. Комусь на хліб може не вистачає. У мене ще є маленька дитина. Чоловіка мобілізували, і зараз я сама з дітьми. Я прикинула, і це практично весь мій аванс. Я приблизно підрахувала, що на канцелярські товари знадобиться близько 300 гривень, а на побутову хімію — мінімум 600 гривень”, — говорить Світлана Гриб.

У селищі біля Житомира батькам рекомендують купити побутову хімію у дитсадок

За словами Світлани, список товарів побутової хімії доцільно розподілити між батьками групи.

“Щодо канцелярії, я згодна, це необхідно для моєї дитини. Але стосовно побутової хімії — це вже багато. Нехай у садку є 70 дітей, і кожен може принести по пляшці хлорки. Якби цей список був розділений рівномірно між усіма батьками, чесно та справедливо, то не було б проблем. Але якщо кожен має придбати усі товари зі списку, то це вже мабуть забагато. Тим більше, що ми зареєстровані у Сінгурах, і половину вартості садка покриває місцева сільська рада”,
— каже Світлана Гриб.

Вихователька старшої групи Тамара Бондарець пояснила, що вона включила до списку лише ті засоби, яких не вистачає у її групі.

“У попередні роки ми не мали достатнього фінансування або, якщо й отримували, то у дуже обмежених обсягах. Нам доводиться просити батьків надавати засоби для миття рук дітям, а також серветки та вологі серветки. Наприклад, коли ми виходимо на майданчик і малюємо крейдою, і якщо дитина впаде, нам завжди використовуємо вологі серветки. Також використовуємо і засіб для обробки унітазів”, — говорить Тамара Бондарець.

Завгосподарка садка Ольга Маринченко розповіла, що засоби гігієни та побутова хімія також використовуються в укритті дитсадка.

“У кожній кімнаті укриття є такий набір: паперові рушнички, вологі серветки, паперові серветки, є вода. Все це доступно для використання”, — каже Ольга Маринченко.

У селищі біля Житомира батькам рекомендують купити побутову хімію у дитсадок

За словами начальниці відділу освіти Новогуйвинської селищної ради Валентини Слінчук, на миючі засоби для дошкільних навчальних закладів громади цього року було виділено понад 200 тисяч гривень.

“У мене немає слів, щодо ситуації, яку ви описали. Усі ці засоби надані дошкільним навчальним закладам. Я вважаю, що це може бути якесь непорозуміння. Фактично вони отримали все, що їм потрібно, і в достатній кількості. Дійсно у 2021-2022 роках нам не вистачало миючих та дезінфікуючих засобів, але в 2023 році, починаючи з квітня, ми повністю комплектуємо їх на весь рік. Що стосується відсутності чогось, то це питанням до завгоспа, адже він відповідає за видачу цих засобів і їх розміщення”, — повідомляє Валентина Слінчук.

Валентина Слінчук розповідає, що батьки можуть приносити миючі засоби до дитячого садка лише за своєю власною ініціативою.

“Батьки не зобов\’язані це робити, це їх добровільне право. Вони не мають обов\’язку закуповувати будь-які товари для дитячого садка, оскільки ця відповідальність лежить на засновнику, тобто Новогуйвинській селищній раді через відділ освіти”, — пояснює Валентина Слінчук.

У селищі біля Житомира батькам рекомендують купити побутову хімію у дитсадок
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img