Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаВ Україні склали графіки відключення електроенергії

В Україні склали графіки відключення електроенергії

В Україні в рамках підготовки до можливих відключень електроенергії вже склали графіки відключення струму. У деяких регіонах заплановане відключення може становити дві години поспіль і до двох годин на добу.

Їх склали за розпорядженням Міністерства енергетики України.

Україна через пошкодження Росією об\’єктів енергетичної інфраструктури та генерації змушена закуповувати струм у сусідніх державах під час пікових навантажень. 

При цьому прайс-кеп (гранична ціна на струм для бізнесу) нижча за ціну на імпортний струм. У результаті країна стоїть перед вибором: або запроваджувати планові відключення, або у піковий період закуповувати струм за найвищою вартістю.

В Україні склали графіки відключення електроенергії

Приклад графіку відключення електроенергії

При цьому, судячи з представлених графіків, поки що не все так страшно. Вимкнути електроенергію можуть на 2 години поспіль. Причому лише двічі – максимум тричі на тиждень. Якщо порівняти це з відключеннями минулого сезону, то новий графік виглядає цілком щадним.

Втім, усі сходяться на думці, що зараз можна достеменно говорити лише про черговість відключень. А от щодо їхньої тривалості та частоти, то тут дуже багато залежатиме від успішності ракетних атак агресора.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img