Свіжі новини

ГоловнаСвітУкраїцям роздадуть гроші на купівлю дров та вугілля

Україцям роздадуть гроші на купівлю дров та вугілля

Деякі українці можуть отримати допомогу у вигляді субсидії для купівлі дров чи вугілля. Такі виплати призначають раз на рік.

Про це пише Пенсійний Фонд у Telegram.

Хто і як може отримати ці виплати

Житлова субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу призначається один раз на календарний рік, виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

“Житлова субсидія не призначається, якщо нарахований середньомісячний сукупний дохід особи менше ніж розмір мінімальної заробітної плати та/або не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії”, – пояснюють у ПФ.

Якщо ж людина сплатила єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі не менше мінімального за І або ІІ квартал 2023 року, то субсидія на придбання твердого палива і скрапленого газу може бути призначена, якщо на це подадуть заяву у ІІІ або ІV кварталі 2023 року.

Як оформити субсидію:

подати заяву на призначення субсидії для закупівлі дров чи вугілля

надати довідку, де вказано про наявність в оселі пічного опалення

Мінімальною нормою допомоги на домогосподарство вважається 1 тонна твердого палива та 1 балон зрідженого газу. Але можуть призначити допомогу і в більшому розмірі.

Кому субсидію не надають

Втім є категорії українців, яким не призначать житлову субсидію. Вона не передбачена для людей, у кого:

площа будинку перевищує 230 кв. м, а квартири – 130 кв. м (крім випадків, коли йдеться про дитячі будинки сімейного типу, багатодітні сім\’ї тощо)

хтось із членів родини на 1 число дати оформлення субсидії володіє транспортним засобом, молодшим за 5 років, або кількома транспортами, віком до 15 років (окрім мопедів і причепів)

серед членів домоволодіння є повнолітні, які не мають доходів, не сплачують Єдиний соціальний внесок, виїхали за кордон більш ніж на 60 днів тощо

хтось із членів родини за останній рік до дати оформлення субсидії зробив покупку більш ніж на 51 тис. грн

є заборгованість за комуналку

не повернули надмірно нараховану субсидію

громадянам, які не платять аліментів або заборгували за іншими виконавчими провадженнями

якщо громадянин має інше житло (є широкий перелік винятків)

члени родини мають депозит на більш ніж 100 тис. грн або володіють дорогоцінними металами на суму більш ніж 50 тис. грн

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img