Свіжі новини
ГоловнаПодіїВідкрито рух мостом, що сполучає Житомирщину зі столицею: був підірваний у лютому...

Відкрито рух мостом, що сполучає Житомирщину зі столицею: був підірваний у лютому 2022 року

Повноцінно запрацював міст на трасі М-06 Київ – Чоп через річку Ірпінь у Стоянці. Усі чотири смуги відкрили для проїзду.

Про це інформує Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Історія відбудови

Міст зруйнували у лютому 2022 року – на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. Після деокупації області, у квітні, дорожники збудували тимчасову об\’їзну дорогу, але для вантажного транспорту був альтернативний маршрут об\’їзду, що значно впливало на швидкість транспортування життєво необхідних вантажів.

На першому етапі відбудови мостобудівельники з металевих конструкцій звели два тимчасових прогони лівого проїзду та наприкінці травня минулого року відкрили рух, зокрема для вантажного транспорту. Проте пошкоджені бетонні конструкції, як показали результати спеціального обстеження фахівцями ДП ДерждорНДІ, не підлягали ремонту – їх неможливо відновити до проєктних показників. Тому лівий проїзд відбудували з нуля.

Паралельно відбудували праву частину мосту та у листопаді відкрили рух.

“Обидва проїзди моста успішно пройшли випробування. Міст відповідає сучасним транспортним навантаженням А-15 і НК-100”, – додали в Держагенстві.

На об\’єкті триватимуть роботи з благоустрою прилеглої території та найближчим часом буде нанесена дорожня розмітка по лівому проїзду.

Відкрито рух мостом, що сполучає Житомирщину зі столицею: був підірваний у лютому 2022 року
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img