Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаМедики лікарні у Малині отримали зарплату від 4000 до 10000 гривень

Медики лікарні у Малині отримали зарплату від 4000 до 10000 гривень

У Малині медики лікарні замість зарплат у розмірі 15-20 тисяч гривень отримали за серпень від 4000 до 10000 гривень. Медсестрам відділення інтенсивної терапії та анестезіології виплатили по 4 тисячі 500 гривень, а молоді лікарі отримали на тисячу гривень більше.

Про це Суспільному розповів завідувач відділення Руслан Єщенко.

За його словами, з такою зарплатою медики почнуть звільнятися вже за кілька місяців.

“Є постанова, указ Президента, що лікарі отримують 20 тисяч, медсестри — 13 тисяч гривень. Після того, як ми перейшли на тарифний оклад, ми втратили від семи до 10 тисяч гривень. Медсестри взагалі до цього отримували на руки близько 10 тисяч, а зараз отримали чотири з половиною тисячі. Тобто продавець в супермаркеті отримує дев\’ять з половиною тисяч, а медсестра з освітою, яка чергує добові чергування, несе відповідальність, доглядає за важкими хворими — отримує чотири з половиною тисячі. Вони вже мене питають: “А що нам далі робити? Ми будемо починати шукати іншу роботу”, — розповідає Руслан Єщенко.

Руслан Єщенко

Понад 5500 гривень отримали лікарі з вислугою років та з відповідними надбавками, але і в них сума виплат була меншою за 10 тисяч гривень.

“Я, як завідувачка, і в нас ще були чергування в пологовому відділенні, то якщо без чергувань, то отримала дев\’ять тисяч гривень. Це враховуючи мою категорію і понад 20 років стажу. Лікарі, які працюють в нашому відділенні — це молоді фахівці. Вони ще не мають 10 років стажу і не мають категорії, то вони отримали п\’ять з половиною тисяч гривень”, — каже керівниця акушерсько-гінекологічного відділення малинської лікарні Наталя Полянська.

Наталя Полянська

Сьомого вересня з лікарні звільнилися генеральний та медичний директори. Колишній генеральний директор закладу Антон Гончарук каже, що така ситуація виникла через брак коштів. Якщо раніше більшу частину бюджету закладу становили гроші від лікування Covid-19, то нині надходження зменшилися. Тепер медики отримують зарплату за тарифною сіткою. Антон Гончарук каже, що провели оптимізацію штату, скоротили працівників та закрили три відділення, але грошей все одно не вистачає. Аби виплачувати зарплату у розмірі 15-20 тисяч гривень, розраховують на дотації від міської ради.

“Скорочувати далі людей — це теж не вихід із ситуації, тому що ми тоді не будемо відповідати жодному з пакетів. До кожного пакета НСЗУ укладаються угоди, за якими йде оплата, є певні вимоги щодо лікарів, медперсоналу, надання допомоги, обстежень. От ввели ми платні послуги, але вони також стосуються тих пацієнтів, у яких немає декларації з сімейним лікарем, або тих, хто хоче аналіз, не призначений лікарем. Таких людей мало. У нас лежать і ті, які за протоколами лікуються”, — розповідає Антон Гончарук.

Антон Гончарук

Міський голова Малина Олександр Ситайло каже, що повністю фінансувати лікарню з міського бюджету не можуть. Проте все ж планують провести сесію міської ради для виділення дотації на лікувальний заклад. Також, каже міський голова, планують провести перевірку у закладі.

“Найближчим часом у нас буде сесія і ми розглядатимемо можливості доспівфінансування. Потрібно провести певний аудиторський аналіз і виявити причину, чому так склалося. В інших лікарнях, а ми спілкувалися з колегами з інших громад, немає співфінансування з місцевого бюджету на зарплати. Буде проводитись аналіз з певними пропозиціями виходу з цієї ситуації”, — повідомив Олександр Ситайло.

Олександр Ситайло
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img