Свіжі новини

ГоловнаКультураУ Латвії спіймано сома рекордних розмірів: вагою 90 кг і завдовжки 2,5...

У Латвії спіймано сома рекордних розмірів: вагою 90 кг і завдовжки 2,5 метри

У Латвії спійманий сом рекордних розміром – вагою 90 кілограмів і довжиною майже 2,5 метри. Рибу в Даугаві впіймав рибалка Яніс. Але зареєструвати рекорд виявилося не так просто.
Яніс упіймав сома в Даугаві в районі Стабурагсу. У довжину цей сом 2 метри і 40 сантиметрів, його вага – 89 кілограм та 200 грам.

“Коли вона клюнула, почалася боротьба, довга і старанна, в якій вигравав він. Але через півгодини – 40 хвилин він почав спливати потихеньку вгору, показувати великі бульбашки. Коли він опинився на поверхні, ми були шоковані”, – ділиться Яніс.
Щоб упіймати сома, Яніс використав спінінг: “Це спеціальні вудки, спеціально все підготовлено під таку велику рибу, бо твій суперник дуже великий та сильний”.
Він визнає, що не впорався б без партнера.

“Я допомагав Янісу її витягнути. Поки Яніс її, як то кажуть, давав їй, як то кажуть, погуляти, щоб вона ослабла. Тому що самі розумієте, розмір не маленький. Треба було дати погуляти рибці. Ну, Яніс звичайно попітів там”, – коментує Андріс.
За даними Федерації рибальського спорту Латвії, попередній “рибний” рекорд у Латвії був встановлений у 2010 році – тоді з Даугави витягли сома вагою 84 кілограми 700 грамів. Цей – на 6 кілограмів важчий.
Але виявилось, що зареєструвати рекорд непросто. Рибу потрібно спочатку зважити на спеціальних терезах. Такі є далеко не скрізь. А особливо – такої висоти. Найближче місце, де знайшлися ваги — на скотобійні в Заубі в Цесиському краї.
Щоб зареєструвати рекорд, потрібно пройти перевірку Федерації рибальського спорту. Там повідомили, що ретельно перевіряють заявки, чи була риба спіймана легально.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img