Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі на соціальній кухні щоденно годують до 600 людей

У Житомирі на соціальній кухні щоденно годують до 600 людей

В рамках благодійного проєкту “Соціальна кухня” в Житомирі щоденно годують до 600 людей. Проєкт фінансується за кошти міжнародних благодійників.

Про це розповів керівник проєкту “Соціальна кухня” Ян Колесник.

За його словами, охочих отримати соціальні обіди не меншає. За рік роботи на соціальній кухні видали понад сто тисяч гарячих обідів.

“Близько 80 тисяч обідів отримали внутрішньо-переміщені особи, 12 тисяч — люди з територіального центру і близько 9 тисяч — особи з інвалідністю по зору. Також є містяни з Житомира. Приходять до 600 осіб щодня”, — сказав Ян Колесник.

Кухарка Марія Лисюк розповідає, як проходять будні соціальної кухні від “Карітас-СПЕС”, яка працює у Житомирі.

“Без десяти сім у нас вже усе кипить, усе готується, — каже Марія Лисюк. — Ми готуємо з душею, стараємось, щоб було усе смачно, по-домашньому, як для себе. Сьогодні у нас в меню гречка, салат з огірком і помідором, куряча тефтеля, суп гороховий”.

Адміністраторка соціальної кухні Світлана Каганович сказала, що переважна більшість людей, які отримують обіди, це внутрішньо переміщені особи.

“Люди, які приїхали, не маючи нічого, ми беремо їх на декілька місяців одразу, щоб вони адаптувалися на місці, знайшли роботу, — говорить Світлана Каганович. — Пізніше ми диференціюємо, хто може працювати, просимо, щоб вони знаходили роботу. І деякі приходять самі і кажуть, що ми знайшли роботу і вже не харчуємось. Одна родина переселенців навіть тортика принесли. Приходили, дякували і казали, що знайшли роботу, діти у школі, і більше харчуватись не будуть”.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img