Свіжі новини

ГоловнаСвітПонад 50 житомирян прибрали сміття на Соколовському кар’єрі. ВІДЕО

Понад 50 житомирян прибрали сміття на Соколовському кар’єрі. ВІДЕО

16 вересня понад 50 житомирян зібралися, щоб прибрати сміття біля Соколовського кар\’єру у Всесвітній день прибирання. Це міжнародна соціально-екологічна акція з прибирання зелених зон та благоустрою територій, у якій щороку беруть участь понад 190 країн світу.

Про це розповіла координаторка проєкту Всеукраїнського молодіжного руху Let\’s Do it Ukraine в Житомирській області Вікторія Бончужна.

За її словами, всі учасники акції зареєстровані, ознайомлені з правилами безпеки і отримали мішки для сміття та рукавички.

“Ми будемо заходити не дуже далеко, щоб було безпечно, адже нам важлива безпека. Потім ми будемо відстежувати, скільки сміття зібрали. Ми не будемо обходити весь кар’єр, ми можемо піти у дві сторони. Будуть волонтери, які слідкуватимуть за часом, допомагати, та дивитися у наш чат”, — говорить Вікторія Бончужна.

Житомирянка Яна Ткаченко та її восьмирічна донька Марта зареєструвалися через соціальні мережі, щоб приєднатися до акції прибирання. Яна розповідає, що їхня родина завжди дбає про чистоту навколо, коли вони виїжджають кудись, завжди беруть з собою сміттєві пакети, щоб не залишати за собою сміття.

“Ми раніше прибирали сміття самі, а такою великою групою — вперше. Ми це робимо залюбки. Я сказала Марті, і вона погодилася приєднатися. Тут потрібні смітники, деякі б люди викидали, це простіше. Бо багато людей не хочуть брати пакети зі сміттям в транспорт. Поки їх немає, то вимушені прибирати”, — каже Яна Ткаченко.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img