Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаГазу для котелень Житомира вистачить на весь опалювальний сезон, - Рогожин

Газу для котелень Житомира вистачить на весь опалювальний сезон, – Рогожин

Газу для 50 котелень Житомира вистачить на весь опалювальний сезон. Щепи для комунальної котельні — до лютого 2024 року.

Про це розповів директор КП “Житомиртеплокомуненерго” Дмитро Рогожин.

“Паливо є в повному обсязі. Договори укладені. Ліміти, об’єми узгоджені. Чекаємо тільки узгодження оформленого розрахунку на господарський газ. Все інше є. І повністю готові на даний час до початку опалювального сезону”, — каже Дмитро Рогожин.

Зі слів Дмитра Рогожина, у Житомирі тепло виробляють також три котельні, які працюють на щепі. Одна з них належить місту, інші – приватним компаніям. Дмитро Рогожин говорить, що щепи у комунальній котельні вистачить до лютого 2024 року, для закупівлі щепи у підприємства не вистачає грошей.

“Обігу коштів не вистачає, тому що тариф збитковий. Якщо би хотіли закупити щепу, нам треба піднімати на 24% тариф для населення. Це першочергово. Це порядку 200 мільйонів річних збитків. І, на жаль, у нас цих грошей немає. І держава, на жаль, не повернула нам ту різницю тарифу, яка могла б підтримати фінансовий стан підприємства. Тому ми просимо кошти в міста, місто виділяє ці кошти і ми закупаємо матеріали“, — розповів Дмитро Рогожин.

“Житомиртеплокомуненерго” планує закупити 26 тисяч кубів щепи із середньою вартістю 768 гривень за куб. За словами Дмитра Рогожина, на це потрібно близько 20 мільйонів гривень. Їх планують виділити на наступній сесії міської ради, каже Дмитро Рогожин.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img