Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЖитомир отримав закордонні автобуси, але всі автобуси не використовуються, тому що немає...

Житомир отримав закордонні автобуси, але всі автобуси не використовуються, тому що немає достатньої кількості водіїв

Місто отримало 20 автобусів від Естонії та 5 від Німеччини, але всі автобуси не використовуються, тому що місто немає достатньої кількості водіїв. Однак на 2024 рік в планах міста є закупівля 15 електробусів. Стосовно електробусів дуже спірне питання, тому що для них потрібна зовсім інша ремонтно-технічна база, і чи в змозі місто таке опанувати – невідомо. Тому з логічної та економічної точки зору потрібно було б розглядати класичний автобусний транспорт вже знайомих марок, щоб не давати зайвого навантаження на експлуатантів та обслуговуючого персоналу.

Про це інформують у Житомир Urban News.

За словами заступника мера, місто могло б повністю витіснити приватного перевізника. Але реальна картина така, що один з гігантів пасажирського перевезення в місті, вже роками закупляє якісний, вмісткий та комфортабельний транспорт, тому реально витісняти приватного перевізника є абсурд. Однак все ж таки потрібно адекватно розділити покриття маршрутів комунального з приватним транспортом, щоб обидві сторони були в рівних умовах. Також потрібно викорінити перевізників, які експлуатують старий та маловмісткий транспорт. Замінити такий транспорт може навіть зараз комунальний, і це буде куди краще.

Стосовно тролейбусів. В місті проблема з білоруськими тролейбусами БКМ, а саме з їх ремонтом, адже ніякого звʼязка з заводом немає. Поки що відсторонені від експлуатації тільки 2 з 50 тролейбусів, однак якщо не буде ніякого виходу з ситуації, то в міста можуть початись серйозні проблеми з цими тролейбусами, які зараз є домінантними в місті. Звісно проблем не буде в короткочасній перспективі, але в планах на майбутні декілька років ситуація може різко змінитись. Також на маршрут повернулись особливо вмісткі тролейбуси «гармошки» Skoda та ЮМЗ, ну і нікуди не зникають ЗіУ, які спокійно експлуатуються на маршрутках та виходять з КР.

Також місто планує в тому ж 2024 році закупити 20 нових тролейбусів з автономним ходом. Якої вмісткості та марки поки що невідомо. Однак нагадаємо, що до цього місто ніяк не планувало використовувати автономний хід, але зараз вже пішли розмови про маршрути на яких буде використовуватись автономний хід.

Маршрут на Мальованку планують скоро завершити, вже прокладені стовпи та комунікації для контактної мережі, однак ще треба прокласти саму контакту мережу, та зʼєднати її з діючою лінією. Точної дати немає, але все-таки на початку 2024 року хочуть відкрити. Стосовно транспорту, то поки що невідомо, яка кількість одиниць буде обслуговувати лінію, і чи є зараз в резерві така кількість.

Місто готується оновити систему оплати проїзду. Головні зміни, це сучасні валідатори без друку квитків, швидке списання коштів з рахунку за поїзду, онлайн кабінет для поповнення рахунку, уникнення контакту пасажирів з водієм та кондуктором. Поки що оприлюднили необхідні умови для оператора. Дата проведення конкурсу наразі невідома.

Нові зупинки громадського транспорту для Житомира досі не закупили, а стан наявних перевіряє муніципальна інспекція. Тендер з компанією розірвали, так як вже давно повинні були стояти нові зупинки. На новому тендері не було жодного учасника, тому поки що нових зупинок не буде.

На розі вулиці М.Грушевського та майдану Перемоги замініли рейкове покриття. Такого жесту щедрості житомирський трамвай вже дуже давно не бачив. Нагадаймо, що до цього для ремонту аварійних шматків колій на лінії, робітники демонтували колії в депо для донорства. На жаль, ніяких планів для трамваю на 2024 рік поки що не передбачено.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img