Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Бердичеві вже втретє будуть переносити один і той самий пам’ятник

У Бердичеві вже втретє будуть переносити один і той самий пам’ятник

Проект рішення про отримання відповідного дозволу від Міністерства культури оприлюднили нещодавно на офіційному сайті міста.

Мова йде про обеліск, присвячений перемозі радянського народу у Великій Вітчизняній війні, який вперше був встановлений в 1965 році на початку старого бульвару, на перехресті вулиць Карла Лібкнехта та Лілії Карастоянової, біля п’ятой школи.

Який точно на ньому був напис зараз сказати важко, але коли в зв’язку із знесенням частини бульвару його перенесли перший раз в район м’ясокомбінату, то він читався так: «Слава в віках радянському народу, народу – переможцю! 1945 – 1985 рр.».

На початку двотисячних він став заважати планам розширення власників північного ринку, і вони за власний рахунок його перенесли знову у центр міста. Тут його встановили знову на початку бульвару, але тепер це вже було біля першої школи.

І ось, обеліск знову став заважати спорудженню на цій ділянці бульвару Алеї слави Воїнів, які загинули за незалежну Україну. Наступним місцем для нього пропонується військовий сектор старого недіючого кладовища, де вже є існуючий меморіал, присвяченийпам’яті загиблих у другій світовій війні.

А на його теперішньому місці планується встановити пам’ятник на вшанування героїчного подвигу Захисників України – суверенної і незалежної.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img