Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирському районі двоє киян створили парк замість чагарників та смітників. ВІДЕО

У Житомирському районі двоє киян створили парк замість чагарників та смітників. ВІДЕО

У селі Велика Чернявка Квітневої громади Житомирського району на місці чагарників та смітників двоє жителів Києва створили парк, площею два гектари. Відвідати місце відпочинку можуть усі охочі.

Про це Суспільному розповів голова Квітневої громади Анатолій Олійник.

За його словами, місцина, яка зараз має вигляд доглянутої та облаштованої, донедавна була захаращена сміттям та занедбана. Прибрати та благоустроїти її зголосилися двоє колишніх жителів громади, які зараз живуть у столиці: Петро Качаловський та Ірина Зражевська.

“Одного дня вони приїхали у село, в якому народилися, і вирішили створити охайний і затишний зелений куточок на своїй малій батьківщині. А до цього на цьому місці було болото, ріс очерет, кущі, чагарники, люди викидали сміття”, — розповів Анатолій Олійник.

“Ініціатива більше Ірині Василівні належить. Це було першого травня 2021 року. А точніше — з першого по четверте травня. Чотири дні ми вивозили звідси сміття. І коли побачили, що нам це під силу, то прибрали все, розчистили чагарники, зрізали старі та хворі дерева, утилізували їх. Два роки минуло, і, як кажуть територію не пізнати. У нас тут і річка з’явилася, і декоративне штучне озерце”, — розповів Петро Качаловський.

Замість зрізаних старих дерев висадили 3 тисячі молодих зелених насаджень та декілька тисяч видів декоративних кущів, які привезли із Німеччини.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img