Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ житомирському університеті навчатимуть фермерів використовувати в сільському господарстві можливості метеостанції. ВІДЕО

У житомирському університеті навчатимуть фермерів використовувати в сільському господарстві можливості метеостанції. ВІДЕО

В Поліському університеті Житомира у жовтні навчатимуть фермерів використовувати можливості метеостанції у веденні сільського господарства.

Про це розповів ректор Поліського університету Олег Скидан.

З його слів, із дев’ятого жовтня на базі Поліського університету у польовій школі навчатимуть фермерів, як використовувати можливості метеостанції, що є в університеті, у веденні сільського господарства.

“На базі Поліського національного університету створена польова школа фермерства. І у рамках розбудови цієї школи дослідне поле університету є практичною площадкою, і ми наразі розвиваємо тут необхідну інфраструктуру. Крім технічного забезпечення, компонуємо сучасним обладнанням, зокрема, нещодавно встановили метеостанцію”, — розповідає Олег Скидан.

Метеостанція поліського національного університету живиться від сонячних панелей, каже завідувач кафедри ґрунтознавства та землеробства Сергій Журавель. Він показав кореспондентам метеостанцію та розповів, що вона працює на бездротових датчиках.

Можливості метеостанції дозволяють одночасно передавати дані на мобільні телефони, планшети, розповіла керівниця науково-навчального центру екології та охорони навколишнього середовища Тетяна Федонюк. Науковиця каже, що вони створили умови, аби і фермери, і науковці університету могли у будь-який момент часу використати ці данні як для досліджень, так і для аналізу умов вирощування сільськогосподарських культур. метеостанцію та розповів, що вона працює на бездротових датчиках.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img