Свіжі новини
ГоловнаТоп-новиниСир кисломолочний: склад та користь

Сир кисломолочний: склад та користь

Кисломолочний сир – це продукт молочнокислого бродіння, з якого видалено сироватку. Це третій продукт у послідовності бродіння: спочатку молоко заквашують до отримання кислого молока, а потім його нагрівають, щоб виділити сироватку. Сир є важливою складовою раціону спортсменів і прихильників здорового харчування, оскільки він вважається одним із найцінніших джерел тваринного протеїну. Купити кисломолочний сир варто і школярам, молодим людям, спортсменам, а також тим, хто хоче схуднути, або харчується з урахуванням лікувальних дієт № 2, 13, 11, 12.

Що корисного в сирі кисломолочному?

Сир кисломолочний містить ряд корисних вітамінів, які відіграють важливу роль у підтримці здоров\’я організму. Варто відзначити, що недостатність цих вітамінів може призвести до зниження імунітету та порушення функціонування травної та нервової систем.

 

У складі кисломолочного сиру є вміст таких корисних речовин:

  • кальцій (Ca), який сприяє зміцненню кісток і зубів, а також підтримує нормальну роботу нервової системи;
  • залізо (Fe), необхідне для правильного кровотворення;
  • магній (Mg), фосфор (P) і калій (K), які регулюють баланс солей у організмі і важливі для роботи м\’язів та нервів;
  • метіонін, амінокислота, яка сприяє захисту печінки від жирових накопичень і гепатозу;
  • казеїн, складний білок, що сприяє нормалізації обміну ліпідів і зниженню рівня холестерину в крові.

Крім того, сир багатий лактозою і амінокислотами, які сприяють кращому засвоєнню кальцію в організмі. Він також містить триптофан, амінокислоту, яка сприяє покращенню сну і запобігає безсонню, депресії та тривожності. Додатково, сир містить вітамін D, вітаміни групи В, вітамін С і фолієву кислоту, які сприяють зміцненню серцево-судинної системи та покращенню обміну речовин.

Яка користь від споживання кисломолочного сиру?

Існує кілька переконливих причин, чому варто включити знежирений кисломолочний сир у свою вечерю, за кілька годин до сну. Ось деякі з них.

  1. Сир знижує ранкове відчуття голоду. Білок, що міститься в сирі, відомий як казеїн. Казеїн перетравлюється організмом повільніше, ніж інші види білків. Це означає, що споживши цього продукту ввечері, ви відчуватимете менший голод вранці.
  2. Прискорює метаболізм. Білки, особливо казеїн, потребують більше калорій для перетравлення, порівняно з іншими поживними речовинами. Це призводить до прискорення метаболізму та сприяє швидкому зниженню ваги.
  3. Збільшує витрати енергії в стані спокою. Продукт не лише сприяє спалюванню калорій під час сну, але також збільшує витрати енергії в стані спокою. Це означає, що ви споживаєте більше калорій під час денного періоду, що сприяє зниженню ваги.
  4. Покращує сон, адже містить триптофан, амінокислоту, яка допомагає покращити якість сну та запобігти безсонню, депресії та тривожності.
  5. Допомагає нарощувати м\’язову масу, оскільки містить велику кількість білка та кальцію, що сприяє нарощуванню м\’язової маси. Крім того, він може підвищити рівень гормону росту, що сприяє набору м\’язової маси.
  6. Допомагає в боротьбі з жиром. Молочні продукти є корисними для скидання жирових відкладень. У дослідженні, де учасники споживали молочні продукти три рази на день, було виявлено, що скидання жиру відбувається швидше. Крім того, продукт містить амінокислоту лейцин, яка бере активну участь у спалюванні жиру та нарощуванні м\’язової маси.

 

На сайті www.atbmarket.com можна купити кисломолочний сир провідних виробників. Тут знайдете продукти з різним відсотком жирності та об’ємом фасування. В мережі супермаркетів АТБ завжди великий вибір для вас.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img