Свіжі новини
ГоловнаСпортНа Житомирщині 54-річний чоловік гуляв із саморобною зброєю вулицями селища

На Житомирщині 54-річний чоловік гуляв із саморобною зброєю вулицями селища

Подія сталася 12 жовтня близько 14:00 у селищі Мирополі. Чоловіка, який перетинав проїзну частину, не зважаючи на рух автомобіля, помітив поліцейський офіцер громади під час патрулювання.

Про це 14 жовтня розповіли в Житомирському районному управлінні поліції.

“Тож правоохоронець зупинив порушника Правил дорожнього руху. Поліцейський склав щодо 54-річного місцевого жителя адміністративний протокол за ст. 127 (Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин) КУпАП. Водночас під час спілкування «шериф» помітив за поясом чоловіка предмет, схожий на зброю. На запитання правоохоронця той відповів, що це – саморобний пристрій для стрільби.

Відтак поліцейський викликав на місце події працівників слідчо-оперативної групи відділення поліції №1 (смт Любар) Житомирського РУП, які вилучили виявлене та скерували його для проведення необхідних експертиз”, – розповіли у поліції.

Нині слідчі встановлюють походження «самопалу» та мету, з якою чоловік його зберігав, у межах кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Згідно з чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Шановні громадяни! Пам’ятайте: будь-який пристрій придатний для стрільби на ураження, повинен зберігатися лише за наявності відповідного дозволу. Окрім цього зважайте також на те, що незаконне виготовлення зброї чи боєприпасів – також каране діяння. Відповідальність за таке правопорушення передбачена ст. 263-1 КК України.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img