Свіжі новини
ГоловнаПодіїЖитомирянин власноруч робить fpv-дрони для Збройних сил України

Житомирянин власноруч робить fpv-дрони для Збройних сил України

Ця маленька пташка – виріб житомирянина Олександра. Говорить, виготовлення дронів для наших захисників було не ідеєю, а необхідністю, адже коштують безпілотники доволі немалі кошти, а на фронті вони живуть недовго, тож вирішив власними силами налагодити виробництво.

Робота із радіодеталями для Олександра є не новинкою, адже займається ремонтами авто. Тож вирішив спробувати. Спочатку, каже, намагався знайти необхідну інформацію в інтернеті, а потім пройшов спеціальний курс.

Перший дрон злетів у небо з першої ж спроби. Схвалили таку пташку і самі військові. Тож волонтери почали замовляти деталі для наступних. Вже зараз зібрати такий безпілотник Олександр може за 3 години.

Вага дрону без акумулятора приблизно 900 грам. По характеристиках, говорить Олекснадр, ця пташка не розвідувальна, а бойова і може використовуватися як камікадзе.

Керувати дронами можна через пульт та спеціальні окуляри. Однак перед використанням військові мають пройти навчання.

Наразі повністю закінченими та готовими до передачі військовим є 5 дронів, запчастин закуплено ще на 5. Тож сумарно передати захисникам волонтери планують 10 безпілотників.

Коштує такий fpv-дрон 13 тисяч гривень без акумулятора. Однак зробити його можна ще дешевшим, якщо закуповувати деталі оптом. Самостійно закривати такі суми волонтери не можуть, тому постійно проводять збори.

До кінця місяця хлопці вже очікують першу партію, яку Олександр планує доставити особисто. Вже зараз волонтери розглядають варіанти як можна удосконалити дрони, однак усе залежить від фінансів. Тому допомогти можете і ви. За QR-кодом на екрані можна знайти посилання на банку, на яку постійно триває збір коштів. Саме за ці гроші хлопці закуплятимуть необхідні запчастини для виготовлення безпілотників військовим.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img