Свіжі новини
ГоловнаПодіїЧлен ЦВК Буглак, який виїхав до США до повномасштабної війни, досі не...

Член ЦВК Буглак, який виїхав до США до повномасштабної війни, досі не звільнений

Член ЦВК Юріій Буглак, який вже майже два роки живе в США, досі не звільнений. Він виїхав у відпустку до повномасштабної війни та не повернувся в Україну, проте продовжує отримувати зарплату з бюджету України.

Про це у Facebook повідомила журналістка Наталя Седлецька.

“Він виїхав у відпустку до повномасштабної війни, і не повернувся. Але продовжував отримати зарплату з бюджету України та навіть бюджетну допомогу “на оздоровлення”. Маючи чотири квартири та два будинки в столиці, та декларуючи мільйон доларів готівки”, – йдеться в повідомленні.

У коментарі “Схемам” Буглак переконував, що немає різниці звідки працювати під час війни “з Ужгорода чи з-за кордону”.

При цьому Буглак все ще залишається на посаді, попри те, що постійне проживання за межами України є підставою для втрати повноважень за законом “Про Центральну виборчу комісію”.

У цьому ж законі йдеться, що подання президенту про припинення повноважень члена ЦВК має вносити голова комісії.

Голова ЦВК Олег Діденко у коментарі “Схемам” каже, що “його вибуття на постійне місце проживання за межами України має бути офіційно підтверджене відповідними органами – зокрема, це має зафіксувати Державна міграційна служба та Державна прикордонна служба, проставивши відмітки про вибуття у паспорті”. Водночас самостійно ініціювати офіційне встановлення таких фактів після публікації журналістів, на думку голови ЦВК, “у нього немає підстав та повноважень”.

Крім того, 11 серпня, наступного дня після публікації журналістського розслідування, Буглак написав заяву про складання повноважень. Але вона досі не розглянута.

Юрій Буглак живе з родиною в американському штаті Флорида поблизу Маямі. Протягом 2022 року Буглак отримував зарплату та інші виплати. Крім того, восени 2022 він двічі просив про матеріальну допомогу з бюджету України – “на оздоровлення”, та “для вирішення соціально-побутових питань у зв\’язку з народженням дитини”. І отримав цю допомогу – загалом у розмірі 230 тисяч гривень. З весни 2023 року член ЦВК взяв декретну відпустку зі збереженням посади.

Член ЦВК Буглак, який виїхав до США до повномасштабної війни, досі не звільнений
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img