Свіжі новини
ГоловнаПодіїПомер Берт Янг, зірка фільмів «Роккі»

Помер Берт Янг, зірка фільмів «Роккі»

Американські ЗМІ повідомили про смерть відомого голлівудського актора Берта Янга.

Він прославився як блискучий виконавець характерних ролей другого плану. Найбільшу популярність йому принесла участь у серії фільмів «Роккі». Янг зіграв у них зятя і друга-м\’ясоїда головного героя у виконанні Сильвестра Сталлоне, дочки якого запускають реаліті-шоу про свою сім\’ю.

Як повідомляє Reuters, Берт Янг помер 8 жовтня в Лос-Анджелесі. Про смерть 83-річного ветерана Голлівуду повідомила журналістам його дочка Енн Мореа Штайнгізер.

Джеральд Томмазо Делуїз (справжнє ім\’я актора) народився 30 квітня 1940 року в Нью-Йорку. Він відслужив у Корпусі морської піхоти США в 1950-х роках, а потім навчався в знаменитій акторській студії Лі Страсберга.

Справжньою удачею для Янга стала роль Полі у фільмі 1976 року «Роккі». Вона принесла йому номінацію на премію «Оскар».

Помер Берт Янг, зірка фільмів «Роккі»

Нагадаємо, перша частина «Роккі» викликала фурор у багатьох сенсах. Зірками першої величини стали Сильвестр Сталлоне і Талія Шайр. Фільм заробив 10 номінацій на «Оскар» і переміг у трьох із них. «Роккі» став найкасовішим фільмом у США за підсумками року.

Помер Берт Янг, зірка фільмів «Роккі»

Феноменальний успіх дозволив Сталлоне продовжити цю історію і зняти ще п\’ять фільмів. Крім того, величезною популярністю у глядачів користується серія фільмів «Крід», яка пов\’язана з кіноепопеєю про Роккі Бальбоа.

Берт Янг зіграв Полі у всіх шести частинах «Роккі». Його інші роботи включають в себе відомі картини «Китайський квартал» і «Одного разу в Америці».

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img