Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ сільській місцевості Житомирського району перевіряють пічне опалення

У сільській місцевості Житомирського району перевіряють пічне опалення

З метою запобігання виникнення пожеж та інших надзвичайних подій у житловому секторі, 20 жовтня рятувальники провели масштабне комплексне профілактичне відпрацювання с. Стрижівка Житомирського району. Аби усувати одразу виявлені недоліки в пічному опаленні селян, рятувальники заручилися підтримкою фахівця з пічного опалення. Також до заходу фахівці ДСНС залучили також соціальну службу та ЗМІ.

Селянам так званої “категорії ризику” пояснювали, що навіть незначне нехтування правилами безпечної поведінки може призвести до непередбачуваних наслідків – пожеж із втратою роками нажитого майна, а то й стати причиною трагічних ситуацій. В тих оселях, де був відсутній металевий лист перед топковим отвором, з дозволу господарів пічник одразу на місці прибивав його.

Власникам тих печей, де були тріщини, відразу нагадувалось, що грубу в обов\’язковому порядку необхідно поштукатурити та побілити. Також наголошувалося на тому, що перед початком, а також протягом усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання. Тих селян, в яких є діти, організатори закликали .не залишати їх без нагляду та змалку навчати правил безпеки.

Не оминули своєю увагою ДСНС-сівці і місцевий ліцей, де з учнями провели бесіду щодо алгоритму дій під час виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів. Рятувальники наголосили, що жодну підозрілу знахідку не можна чіпати і потрібно терміново телефонувати за номерами «101» або «102».

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img