Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаУ Житомирі обирають оператора системи оплати проїзду у громадському транспорті

У Житомирі обирають оператора системи оплати проїзду у громадському транспорті

У Житомирі відбувся конкурс для визначення компанії, яка буде відповідати за автоматизовану систему оплати проїзду в міському громадському транспорті. На участь у конкурсі подали заявки три компанії, переможцем стала компанія “Сіті Кард Систем-Житомир”.

Про це Суспільному розповів заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

За його словами, “Сіті Кард Системс-Житомир” єдині серед всіх кандидатів, які виконали вимоги конкурсу. Заявки інших двох кандидатів відхилили, тому що вони не виконали всі вимоги, вказані в положенні конкурсу. Зокрема, не представили готовий мобільний додаток.

“Ні Харків, ні Чернігів не змогли продемонструвати діючий мобільний додаток. Вони обіцяли, що зможуть розробити його протягом півроку. Проте в умовах конкурсу був чіткий перелік вимог: якщо у вас є готовий продукт, то будь ласка, ми готові його дивитися”, — говорить заступник Житомирського міського голови.

Олександр Шевчук розповів, що “Сіті Кард Систем-Житомир” є підрозділом товариства, яке обслуговує систему оплати проїзду в інших містах України.

“Сіті Кард” насправді є турецькою компанією з власниками у Туреччині. Вони діють в декількох містах України, таких як “Сіті Кард Луцьк” та інші. У цьому випадку вони створили підрозділ “Сіті Кард Систем-Житомир”. У них є п\’ятирічний досвід роботи в Україні, а саме у впровадженні та обслуговуванні автоматизованої системи оплати проїзду”, — говорить Олександр Шевчук.

Зі слів одного з учасників конкурсу директора “Чернігівської транспортної компанії” Артема Тарасенка, конкурс проведений з порушенням, оскільки переможець не відповідає вимогам конкурсу.

“Чернігівську транспортну компанію” не допустили до конкурсу через технічні невиконання вимог. Однак серед технічних вимог, вказаних у завданні конкурсу, була вимога щодо досвіду оператора, саме об\’єкта подання. У нас є п\’ятирічний досвід у місті Чернігові. Але переможець конкурсу “Сіті Кард Систем-Житомир” є новоствореним підприємством, яке засновано сьомого червня 2023 року, ймовірно, саме для цього конкурсу. І у нього немає жодного досвіду впровадження електронного квитка”, — каже Артем Тарасенко.

Олександр Шевчук пояснює, що компанія з Чернігова запропонувала систему, яка вже працює в транспорті Житомира.

“Компанія, яка прийшла до нас з Чернігова, використовує ту ж саму програму, якою користується Житомир у нашому транспорті наразі. Ми вже маємо негативний досвід роботи з цією програмою”, — сказав заступник Житомирського міського голови.

За словами Олександра Шевчука, “Чернігівська транспортна компанія” запропонувала програмне забезпечення, яке ідентичне тому, що раніше використовував попередній розробник системи оплати проїзду “Сімбол Системс”. Власником “Сімбол Системс” був колишній громадянин Росії на ім\’я Юрій Васін. Артем Тарасенко розповідає, що “Чернігівська транспортна компанія” не має ніякого відношення до “Сімбол Системс”.

“Я не маю інформації про компанію “Сімбол Системс”. “Чернігівська транспортна компанія” є інтегратором “Сімбол Транспорт”, а це українська компанія, заснована в 2017 році. У них є авторське право на програмне забезпечення, зареєстроване в Україні, і ми успішно співпрацюємо з ними з 2017 року. Це дві різні компанії”, — каже Артем Тарасенко.

Кореспонденти Суспільного знайшли дані на сайті “YouControl”, де одним із бенефіціарів “Чернігівської транспортної компанії” до 2019 року був Олексій Колєсніков, який також є бенефіціаром товариства “Сімбол Транспорт”. Ця компанія має зв\’язок із ТОВ “Технології систем лояльності”, оскільки контактні дані юридичних осіб вказують на один і той самий номер телефону. Крім того, керівниця “Сімбол Системс” Раїса Терлецька має нерухомість за тією ж адресою, що і керівник “Сімбол Транспорт” Олег Терлецький. В обох підприємствах головним бухгалтером є Ірина Васіна. Товариство “Технології систем лояльності” входить до Reikartz Hotel Group, так само як і “Сімбол Системс”, власником якої був Юрій Васін, колишній громадянин Росії. Після вторгнення Юрій Васін змінив громадянство і став громадянином Туреччини.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img