Свіжі новини
ГоловнаПодіїУ Житомирі перевізники просять владу компенсувати вартість проїзду пільговиків

У Житомирі перевізники просять владу компенсувати вартість проїзду пільговиків

Приватні перевізники, які обслуговують маршрути Житомира, просять у Житомирської міської ради компенсувати їм вартість проїзду пільговиків. В міській раді кажуть, що розглядають механізм компенсації.

У перевізника Віктора Білявського близько сотні автобусів, які обслуговують кілька маршрутів міста. Зі слів підприємець, нині він працює “в нуль” або і в “мінус”. Інколи денна виручка його автобуса не перекриває вартість заправки, каже перевізник, окрім того, запчастини здорожчали майже вдвічі. Знизився і пасажиропотік, у порівнянні із довоєнним періодом майже у півтора рази.

“Наприклад, акумулятори раніше коштували дві тисячі гривень, нині вони вже коштують чотири тисячі. Шина коштувала три тисячі гривень, нині — шість тисяч. Багато хто говорить, що ми жируємо, але зараз ми навпаки постійно шукаємо де дешевше, де можна зекономити. Шукаємо дешевші запчастини, щось купуємо зі шроту, певні запчастини реставруємо замість того, щоб купити нові. У іншому випадку ми б просто не змогли вижити і не змогли б виконувати свою роботу”, — говорить Віктор Білявський.

Ігор працює водієм на 58-ому маршруті, чоловік розповідає, що після повномасштабного вторгнення кількість пасажирів зменшилась. Щодня на заправку автобуса йому потрібно близько шести тисяч гривень, стільки ж приблизно складає і денна виручка.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img