Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаЯк у Житомирі працюють укриття з електронними замками

Як у Житомирі працюють укриття з електронними замками

У Житомирі 128 укриттів обладнано електронними замками, які автоматично розблоковуються при спрацюванні сигналу тривоги. Як працює система, хто її контролює та чи виправдала вона себе у дії, дізнавалися кореспонденти.

Начальник міського управління житлового господарства Андрій Гуменюк розповів Суспільному, що система працює справно і не було жодних скарг.

За його словами, у Житомирі існують близько півтисячі найпростіших укриттів. Планується, що до кінця 2023 року понад 200 з них будуть обладнані електронними замками.

“Вже 128 укриттів у нас обладнані електронними механічними замками. Ще приблизно 80 в роботі”, — повідомив Андрій Гуменюк.

“Знаходиться на зв’язку 120 укриттів, включаючи укриття в ОСББ та наші модульні укриття, розташовані у місті. Поки триває тривога вони відкриті, і автоматично закриваються, коли тривога завершується. Крім того, для людей, які перебувають в укритті, доступна кнопка, якою вони можуть вийти з нього”,
— пояснив директор міського інформаційного центру Олександр Климчук.

Працівник міського інформаційного центру Олег Савченко розповів, що в Житомирі продовжують встановлювати електронні замки в укриттях, які відкриваються одразу, як тільки лунає сигнал повітряної тривоги.

“Буквально через п\’ять секунд замок відкривається і закривається так само швидко”, — проінформував Олег Савченко.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img