Свіжі новини
ГоловнаПодіїВ Офісі генпрокурора розповіли про перебіг слідства щодо загибелі "Джуса" на Житомирщині

В Офісі генпрокурора розповіли про перебіг слідства щодо загибелі \”Джуса\” на Житомирщині

У справі загибелі трьох пілотів під час навчального польоту на Житомирщині 25 серпня 2023 триває досудове розслідування.

Про це йдеться у відповіді Офісу генерального прокурора на запит.

“Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні від 25 серпня 2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 416 КК України (порушення правил польотів або підготовки до них)”, —
сказано у повідомленні.

За даними слідства, 25 серпня 2023 року на Житомирщині під час польоту у небі зіштовхнулися два навчально-бойові літаки моделі Л-39. В результаті трагедії загинули три пілоти Повітряних Сил ЗСУ.

“На даний час орган досудового розслідування забезпечує виконання клопотань експертів про надання окремих матеріалів для їх урахування при проведенні експертиз. Досудове розслідування триває, вживаються заходи щодо встановлення усіх обставин. Про підозру особам не повідомлялось. Інша запитувана інформація є відомостями досудового розслідування і не може бути надана відповідно до вимог ст. 222 КПК України”, — йдеться у відповіді на запит.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img