Свіжі новини
ГоловнаПодіїДівчинку, яку бабуся лишила в Житомирі у торговельному центрі, разом з братиками...

Дівчинку, яку бабуся лишила в Житомирі у торговельному центрі, разом з братиками вилучили з родини

10 січня чотирирічну Олександру, яку у квітні 2023 року бабуся покинула в одному з торговельних комплексів Житомира, вилучили з родини разом з трьома її братиками. Рідна матір покинула дітей близько пів року тому, залишивши їх на одну з жительок села Селянщина Черняхівської громади.

Бабуся лишила дівчинку в торговельному центрі саму

Інформацію про те, що мати залишила дітей у жительки села Селянщина, 9 січня на своїй сторінці в Instagram оприлюднив житомирянин Олександр. Він розповів, що діти лишилися без матері упродовж кількох місяців.

“Їм треба родина або дитячий будинок, бо вони перебувають з незнайомою для них людиною, в якої немає фінансів, аби їх забезпечувати, — каже Олександр. — Тато їхній десь зник безвісти, а мати просто їх залишила. Її немає місяців чотири чи п’ять уже. Телефон у неї увімкнений, слухавку не бере. Соцслужби, коли приїжджали з поліцією складати акти, сказали що в дитбудинках немає місця”.

Олександр (зліва) написав в Instagram про бездоглядних дітей, яких лишила матір

Коментувати ситуацію на камеру Олександр відмовився. Розповів лише, що серед цих дітей – чотирирічна Олександра, яку в квітні 2023 року в одному з торговельних центрів Житомира залишила бабуся. За кілька днів після цього інциденту дівчинку забрала її рідна матір. Бабусю суд визнав винною у залишенні малолітньої дитини без допомоги та призначив їй два роки ув\’язнення.

10 січня усіх чотирьох дітей, яких працівники соціальних служб вилучили у жительки села Селянщина, доставили до Житомирської обласної дитячої лікарні, де їх оглянули лікарі.

Про це Суспільному розповіла виконуюча обов’язки начальника відділення педіатрії номер 2 обласної дитячої лікарні Нінель Передрій.

“До приймального відділення працівники служби у справах дітей привезли чотирьох дітей — трьох хлопчиків і одну дівчинку. Хлопчики віком рік і сім місяців, три з половиною та 5 років і 7 місяців. Дівчинка – 4 роки і 6 місяців. Діти як діти, в належному стані, охайні, не можу сказати, що у них там якийсь одяг був брудний. Про стан ще важко сказати, вони оглянуті лікарями. На даний момент загрози життю та здоров’ю немає. Вони знаходяться у відділенні, будуть проводитись обстеження”, — сказала лікарка.

Нінель Передрій

Журналісти приїхали до Черняхова, де намагалися отримати коментар від начальниці служби у справах дітей, голови громади або її заступника, проте у приймальні було зачинено, а на рецепції сказали, що перші двоє у відрядженні, а заступник голови громади телефоном відмовився коментувати ситуацію із вилученням дітей.

Суспільне надіслало запит до Черняхівської селищної ради, аби отримати коментар у цій справі, а також звернулися до начальниці служби у справах дітей Житомирської обласної військової адміністрації Ганни Лужко.

“Я зараз коментар давати не буду. Діти зараз влаштовані. Усією цією ситуацією займається поліція і прокуратура”, — сказала Ганна Лужко.

Ганна Лужко

Заступниця начальника відділу комунікацій Головного управління Нацполіції в Житомирській області Іванна Сілецька розповіла, що звернення від працівників соціальних служб до поліції не надходили.

“До поліції звернення щодо розшуку матері чи інформації про загрозу життю і здоров’ю дітей не надходило. Влаштуванням дітей займається служба у справах дітей. Якщо до поліції надійде повідомлення, проводитиметься відповідна перевірка. На даному етапі це не наша компетенція, а робота служби у справах дітей”, — прокоментувала Іванна Сілецька.

Іванна Сілецька
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img