Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЗа рік на Житомирщині поліцейські зупинили майже 9 тисяч нетверезих водіїв

За рік на Житомирщині поліцейські зупинили майже 9 тисяч нетверезих водіїв

Упродовж 2023 року патрульні поліцейські Житомирщини на дорогах області зупинили 8808 водіїв, які кермували автомобілями у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, та склали на них протоколи.

Про це поінформувала пресслужба патрульної поліції в Житомирській області.

Залежно від виду правопорушення для нетверезих водіїв були передбчачені різні покарання — штраф від 17 тисяч до 51 тисячі гривень, позбавлення права керування автомобілем на 10 років, конфіскація автомобіля або адміністративний арешт на 15 діб із позбавленням права керування авто на 10 років.

“7335 водіїв від усіх, яких у минулому році зупиняли поліцейські через керування автомобілем у нетверезому стані, відмовилися проходити огляд на стан сп’яніння. Тож, відповідно до вимог ч. 1 ст. 130 КУпАП сплатили штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбулися права керування автомобілем на один рік”, — йдеться у повідомленні.

Майже 900 нетверезих водіїв поліцеські зупиняли двічі упродовж року. Таке правопорушення згідно із ч. 2 ст. 130 (Повторне протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП передбачає сплату штрафу в розмірі 34 тисячі гривень із позбавленням права керування автомобілем на 3 роки, а також платне вилучення автомобіля або адміністративний арешт на 10 діб.

Ще пів тисячі кермувальників патрульні поліцейські зупиняли тричі за рік. Їм згідно із ч. 3 ст. 130 (Третє та наступні протягом року керування у стані сп’яніння) КУпАП передбчачена сплата штрафу у розмірі 51 тисяча гривень із позбавленням права керування авто на 10 років та конфіскацією транспортного засобу або адмінарешт на 15 діб із позбавленням права керування на 10 років та конфіскацією авто.

“У 68 випадках водії вживали алкоголь або наркотичні засоби після скоєння ДТП. На таких керманичів поліцейські також склали протоколи за ч. 4 ст. 130 (Вживання особою, яка керувала транспортним засобом, після ДТП за її участю, алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, лікарських препаратів до проведення відповідного огляду) КУпАП. Їм загрожує сплата штрафу у розмірі 34 тисячі гривень або адміністративний арешт на 15 діб із позбавленням права керування автомобілем на 3 роки”, — розповіли у патрульній поліції.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img