Свіжі новини
ГоловнаТоп-новиниПідліток з Бердичева, який їздив на автомобілі без прав заплатить штраф у...

Підліток з Бердичева, який їздив на автомобілі без прав заплатить штраф у понад 40 тисяч гривень

Бердичівський суд притягнув до адміністративної відповідальності 16-річного бердичівлянина, який вже не вперше керував автомобілем, не маючи водійських прав, а також порушив правила дорожнього руху, припаркувавши транспортний засіб у забороненому для цього місці.

Суд призначив порушнику штраф у розмірі 40 тис. 800 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 5 років. Постанова може бути оскаржена протягом 10 днів.

Як йдеться в матеріалах справи, у грудні 2023-го року бердичівлянин К. на одній із вулиць Бердичева здійснив стоянку автомобіля, яким керував, у зоні дії знаку «Зупинка заборонена», порушивши правила дорожнього руху. У ході складання протоколу працівники поліції виявили, що водієві лише 16 років, відтак він апріорі не може мати права керування легковим автомобілем (категорія В), адже отримати його, відповідно до ст. 15 Закону України «Про дорожній рух» можуть особи лише з 18-річного віку.

Суд з′ясував, що підліток вже не вперше протягом року сів кермо, не маючи водійського посвідчення: у червні 2023-го його вже притягували до адміністративної відповідальності за водіння без права керування та порушення ПДР.

Тоді суд був поблажливим до порушника та застосував до нього стягнення у виді попередження. Проте хлопець так і не зробив для себе правильних висновків, хоча вину визнав повністю.

Суду він пояснив, що цього разу без дозволу батьків узяв автомобіль, щоб поїхати по новорічні подарунки.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img