Свіжі новини
ГоловнаСвітУ Чуднові нетверезий водій ВАЗу розповідав поліцейським, що вечірнє чаркування не впливає...

У Чуднові нетверезий водій ВАЗу розповідав поліцейським, що вечірнє чаркування не впливає на його увагу

Інспектори секторів реагування патрульної поліції Житомирського райуправління проводять необхідні превентивні заходи для безпеки усіх учасників дорожнього руху на території обслуговування. У разі виявлення порушень причетні особи притягуються до адміністративної відповідальності.

Про це інформує Житомирське районне управління поліції.

“Згідно з наявними статистичними даними найбільша кількість зафіксованих у січні порушень ПДР (1145) стосувалася перевищення швидкісного режиму та ігнорування заборонних сигналів світлофора. Близько 350 водіїв кермували авто- та мототранспортом без належних документів.

Транспортний засіб, за кермом якого перебуває водій у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, становить небезпеку. Тож запобігання подібним правопорушенням – один з пріоритетних напрямків роботи груп реагування патрульної поліції району. З початку року було виявлено 127 водіїв, які знаходилися за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Так, уранці 15 січня у місті Чуднові поліцейські за порушення правил дорожнього руху зупинили автомобіль ВАЗ. Манера поведінки та спілкування керманича свідчили про його нетверезий стан. Згідно з показами алкотестера у його крові було 1,23 проміле алкоголю. Свій стан чоловік пояснив чаркуванням напередодні й намагався переконати поліцейських, що це не впливає на його увагу.

Вечірнім застіллям пояснив правоохоронцям свій нетверезий стан ще один керманич, 39-річний житель Звягельщини. Поліцейські зупинили його днями у селі Зарічанах. У крові водія алкотестер зафіксував 0,83 проміле алкоголю“, – йдеться у повідомленні.

Відтак відносно нетверезих керманичів правоохоронці склали адміністративні протоколи, які були скеровані до суду.

Також з початку місяця поліцейські виявили 245 порушників серед пішоходів та велосипедистів – на них були накладені штрафні санкції. Правоохоронці нагадували їм на безумовному дотриманні ПДР, необхідності виокремлення себе у темряві та використання для цього світловідбивних елементів.

Проведення превентивних заходів на дорогах району триває. Адже саме контроль за дотриманням встановлених Правил дорожнього руху та запобігання правопорушенням сприяє зменшенню дорожньо-транспортних пригод та травматизму.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img