Свіжі новини

ГоловнаТоп-новиниГеннадій Зубко: "З Днем Соборності!"

Геннадій Зубко: \”З Днем Соборності!\”

Зберегти людей – найбільший виклик воєнного часу, який коли-небуть стояв перед Україною. Подолати ризик руйнування людського потенціалу війною – це означає мати для України середньо- і довгострокову перспективи не лише відновлення, а й розвитку.

Це можна зробити, тільки об’єднавши зусилля, і університети як інституції відіграють ключову роль.

Освіта, дослідження, аналітика, горизонтальні звʼязки з університетами Європи і Північної Америки. А головне – підготувати маршрутну карту, як подолати цей виклик.

Напередодні Дня Соборності провели перше спільне засідання Сенату Українського католицького університету та Наглядової ради НаУКМА. Унікальна, історична подія. Досвід реалізації спільних проєктів університетами вже є, але зараз потрібна системна горизонтальна співпраця для реагування на виклики війни. Баичимо такі напрями співпраці:

📌Формування безпекових політик в системі цивільної безпеки в умовах війни (зокрема в освітньому процесі). Україна цілком може зайняти тут лідерські позиції і показати приклад країнам Євросоюзу з огляду на наш досвід та існуючі виклики. Адже світові політики ще не до кінця розуміють, як має будуватися система не лише військової, а й цивільної безпеки.

📌Розвиток ветеранського потенціалу через освіту та, головне, повноцінна інтеграція ветеранів та ветеранок у суспільне життя, залучення бізнесу та роботодавців до цих процесів.

📌Впровадження освітніх інновацій та розширення можливостей для самореалізації української молоді та студентства.

📌Розширення міжнародної академічної мережі та системна комунікація з українцями за кордоном.

Розраховую, що посилення суб’єктності і співпраці наших університетів матиме синергетичний ефект у подоланні воєнних викликів та розвитку людського потенціалу.

Від імені Наглядової ради НаУКМА дякую команді УКУ за організацію та гостинність, команді Сергія Квіта та всім учасникам – за професійну дискусію та відповідальне лідерство.

Єдність цілей, цінностей і справ – це і є Соборність! З Днем Соборності!

Геннадій Зубко

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img