Свіжі новини
ГоловнаУкраїнаНа Житомирщині у державну власність повернули ділянку лісу вартістю понад 350 млн...

На Житомирщині у державну власність повернули ділянку лісу вартістю понад 350 млн грн

За позовом Звягельської прокуратури у власність держави повернули земельну ділянку із лісовими насадженнями, якою незаконно користувалося приватне агропідприємство. Ділянка вартістю 354 мільйони гривень розташована на території Барашівської громади.

Про це розповіла речниця Житомирської обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, землі лісового фонду на площі 15 гектарів Головне управління Держгеокадастру в області передало у комунальну власність Барашівської сільської ради як ділянку сільськогосподарського призначення, а та своєю чергою передала її в оренду агротовариству — для ведення товарного сільгоспвиробництва.

“Прокурори встановили, що ця ділянка належить до земель лісогосподарського призначення та перебуває у постійному користуванні Барашівського лісництва ДП “Ємільчинський лісгосп АПК”. Відтак передача у власність сільської ради та в оренду сільгосппідприємства є незаконною, бо право розпоряджатися землями такої категорії належить винятково до компетенції органу місцевого самоврядування обласного рівня“, — сказала Тетяна Гоша.

Заявлений прокуратурою позов Господарський суд Житомирської області задовольнив, і землі лісового фонду перейшли державі в особі Житомирської облради.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img