Свіжі новини
ГоловнаСвітЗ'явилися деталі нападу на українського хлопця-баскетболіста, який загинув у Німеччині

З\’явилися деталі нападу на українського хлопця-баскетболіста, який загинув у Німеччині

У понеділок, 11 лютого, в Німеччині сталася жахлива трагедія: в результаті нападу було позбавлено життя 17-річного українського баскетболіста Володимира Єрмакова. Невідомі особи напали на нього та його товариша-спортсмена Артема Козаченка з ножами.

“Володя і його товариш Артем Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) у Дюссельдорфі. Напередодні наступного матчу вони стали жертвами нападу на вулиці лише через свою національність — українці. Володимир помер, а Артем перебуває в реанімації”, — повідомили 11 лютого у Федерації баскетболу Києва.

Володимир Єрмаков займався баскетболом і грав у юнацьких командах Тейваз і 5T.E.A.M.-ДЮСШ-12. У складі юнацької збірної України (U-16) він брав участь у чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії. Після початку повномасштабного вторгнення він вирішив залишити країну. Володимир грав за молодіжну команду баскетбольного клубу “ART Giants” у Дюссельдорфі. Смерть 17-річного українця настала за день до запланованого матчу.

“Вова та Артем були надзвичайно близькими друзями, які почали свою спортивну кар\’єру у клубі Тейваз, а з 2015 року разом грали за команду 5T.E.A.M. Володимир виступав у складі юнацької збірної України U-16, тоді як Артем Козаченко був кандидатом у збірну. Вони вперше представляли команду кадетів у рік, коли почалась повномасштабна війна,” — розповіла Анастасія Чорногрицька, родичка загиблого.

“У сезоні 2020−2021 року, граючи за 5T.E.A.M., вони зайняли друге місце, і Володимир увійшов у символічну п’ятірку, що свідчить про високий рівень їхньої гри на юнацькому рівні.”

“Мама Володимира працювала у Федерації баскетболу України протягом багатьох років і віддала цій справі майже двадцять років свого життя. Володимир був єдиною дитиною у родині, і його успіхи у баскетболі були для них великою гордістю.”

“У листопаді 2023 року батьки Вови потрапили у серйозну аварію. Вони активно допомагали у проведенні дитячих змагань і ліг, але цілком несподівано їх зустріла ця трагедія. Трагічною звісткою для нас стало загибель Володимира. Його втрата важко переживається у всій баскетбольній спільноті, оскільки всі знали маму Вови, Тетяну Михайлівну, яка працювала в Федерації баскетболу, і знали самого Володимира, який виріс серед баскетбольних кілець,” – додала Анастасія.

Після повномасштабного вторгнення Володимир Єрмаков виїхав за кордон. Батькам важко далось це рішення, але вони хотіли зберегти життя своєї дитини. Самі ж залишились в Києві. За кордон поїхав і Артем Козаченко. Його тато — знаний в столиці волонтер.

«Дуже позитивний, світлий та комунікабельний Володимир. Здавалось, що його енергії вистачить на всіх. Із командою Вова був чемпіоном Києва, призером Чемпіонату Україну. Разом вигравали Кубок України. Тоді він грав за юнацьку збірну. Після дев\’ятого класу навчався у коледжі радіоелектроніки. Але хотів присвятити життя баскетболу, — каже тренер спортсмена із команди 5T.E.A.M Сергій Сабутський На початку війни Володимир грав за одну з команд Австрії. Там він мало грав, тому для його розвитку шукали команду, де він би себе проявив. А в минулому сезоні переїхав до Німеччини. Там вони з Артемом грали вже за „ART Giants“ у Дюссельдорфі. Хлопець швидко став лідером команди, багато грав та багато забивав. Його чекало гарне майбутнє. Ми часто спілкувались. Володимир зі мною радився, я переглядав ігри з ним. Додам, що він дуже вихований, неконфліктний, й не провокував ніколи нічого. Наскільки мені відомо, у лікарню його ще встигли довезти. Та не врятували… Наступного тижня Вово мав їхати на збір U-18 до Іспанії у складі збірної України. Хоронити його мають в Києві… Коли — ще не знаємо».

Команда ART Giants з Німеччини висловила своє співчуття та прощання зі своїм молодим гравцем Володимиром Єрмаковим через повідомлення на Facebook. Вони наголосили, що Володимир був важливою частиною їх команди NBBL у Бундеслізі U19, і навіть тренувався з професіоналами. Володимир був дуже популярним серед тренерів, товаришів по команді та друзів, і його запам\’ятають як молодого хлопця з чистою радістю життя та спортивними амбіціями.

Проте у клубі не змогли пояснити мотиви нападу.

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img