Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаОлексій Навальний помер у колонії

Олексій Навальний помер у колонії

Опозиціонер Олексій Навальний помер у колонії на 48-му році життя.

Олексій Навальний помер у колонії

За даними відомства, він відчув себе погано після прогулянки і втратив свідомість.

“Проведено всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали. Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються“, – йдеться в повідомленні УФСВП.

Джерело RT повідомляє, що в опозиціонера відірвався тромб.

Адвокат Навального Леонід Соловйов сказав “Новой газете”, що за рішенням його сім\’ї він нічого не коментує.

“Зараз розбираємося. Адвокат у Олексія був у середу. Все тоді було нормально”, – зазначив він.

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що у нього немає даних про причини смерті Навального.

“Повинні з\’ясувати медики”, – цитує його РИА Новости.

За словами представника Кремля, ФСВП займається всіма перевірками, тут особливих доручень не потрібно. Також Пєсков заявив, що про смерть Навального було повідомлено президенту Росії Володимиру Путіну.

Навальний перебував в ув\’язненні з 2021 року, коли йому замінили умовний строк у справі “Ів Роше” на реальний. Мосміськсуд у серпні 2023 року засудив політика до 19 років колонії особливого режиму, визнавши його винним у фінансуванні екстремізму, створенні екстремістського співтовариства і закликах до екстремізму.

Вирок засудили зарубіжні та міжнародні політики й організації – зокрема, в ООН закликали до припинення порушень прав опозиціонера, а у США заявили, що “вже багато років Кремль намагається змусити Навального замовкнути”.

Спочатку Навальний відбував покарання у справі про шахрайство в ІК-6 суворого режиму в селищі Мелехово Ковровського району Володимирської області. У грудні 2023 року стало відомо, що Навальний перебував у ВК-3 в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. Соратник опозиціонера Леонід Волков* писав у телеграм-каналі, що до колонії, де відбуває покарання Навальний, “практично неможливо дістатися, туди практично неможливо навіть листи слати”. За його словами, “це максимально можливий рівень ізоляції від світу – для чого все і затівалося”.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img