Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаБердичівлянин травмував товариша ножем, але у його смерті не винен: бердичівський суд...

Бердичівлянин травмував товариша ножем, але у його смерті не винен: бердичівський суд ухвалив вирок

Бердичівський міськрайонний ухвалив вирок стосовно 46-річного бердичівлянина, обвинуваченого у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого. Оцінивши наведені докази, суд вирішив, що досудове слідство неправильно кваліфікувало дії обвинуваченого, а саме причинно-наслідкові зв′язки між діями обвинуваченого та настанням смерті потерпілого.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у заподіянні тілесного ушкодження середнього ступеню тяжкості, що не є небезпечним для життя, однак спричинило тривалий розлад здоров′я, та призначив покарання – півтора року позбавлення волі. Вирок ще не набув законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Ідеться про події, які сталися восени 2021-го року у Бердичеві. Як зазначено у вироку, того дня обвинувачений та потерпілий разом вживали алкоголь та поконфліктували. Після того, як потерпілий ударив ногою по інвалідному візку, у якому перебував обвинувачений, останній вхопив його за ногу та наніс 6 ударів ножем по гомілці, спричинивши тілесні ушкодження. Свідки відвезли потерпілого до лікарні, де той невдовзі помер через масивну крововтрату.

Як встановила комплексна комісійна судово-медична експертиза, у медзакладі травмованому надали лікування не в повному об′ємі, а за своєчасної та кваліфікованої меддопомоги були шанси врятувати людині життя. Відтак суд визнав, що обвинувачений не винуватий у смерті потерпілого, натомість винуватий у заподіянні йому тілесних ушкоджень середнього ступеню тяжкості.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img