Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаУ Житомирі волонтери шукають хазяїв для собаки, яка двічі втрачала господарів

У Житомирі волонтери шукають хазяїв для собаки, яка двічі втрачала господарів

У Житомирі зооволонтери шукають нових господарів для собаки породи алабай. Тварину два тижні тому привезли із села Лисівка Попільнянської громади на прохання дідуся, який через стан здоров’я не може доглядати за собакою.

Про це розповіла житомирська волонтерка Юлія Закшевська.

За її словами, Альмі, так звати собаку, 9 років.

Інформацію про собаку 7 лютого розмістили на сторінці групи “Улюблені собаки” в мережі Facebook. Там написали, що Альму вперше покинули понад три роки тому.

“Альма колись покинута ще у 2020 році і прилаштована волонтерами. Що трапилося з її новою сім\’єю: війна. Жінка померла. Чоловік зліг від хвороби. Діти втекли за кордон. А вона залишилася охороняти порожню хату. Залишилася нікому непотрібною знову. Як тоді у 2020 році. Знову зраджена. Цього разу в неї ще менше шансів. Бо вже їй 9 років. А навкруги війна і невідомість”, — йшлося в повідомленні.

У Житомирі волонтери шукають хазяїв для собаки, яка двічі втрачала господарів

Житомирська волонтерка Юлія Закшевська розповіла, як на прохання дідуся забрала собаку і привезла до Житомира.

“Альма була у дідуся, на ціпку сиділа. І колись там приходив сусід, кидав їй їсти. Вибачте, вона сходила у туалет зерном, коли ми її везли в машині. То що вона їла? Якісь висівки, зерно, кукурудзу”, — сказала Юлія Закшевська.

За словами Юлії Закшевської, у собаки більмо на оці, болять суглоби та є проблеми із серцем. Ветеринари зробили Альмі кардіограму, взяли аналізи для обстеження стану здоров`я.

Зооволонтерка сказала, що собака другий тиждень перебуває на перетримці в одній з місцевих зооклінік. Жінка щодня приїздить до Альми, аби дати їсти, вигуляти та попестити.

“Такий собі ведмедик, який не агресує ні на людей, ні на дітей. Коли її гладиш, вона лапку дає. Вона дає чухати животика, лягає. В машині вона їде спокійно. Намордника я їй вдягаю, коли ми їдемо до клініки, адже вона агресує на тварин”, — розповіла Юлія.

Волонтерка говорила, що Альмі потрібна родина та постійний догляд.

“Хочеться, щоб люди були такі, які розуміються на цій породі. І мають можливість за нею доглядати, гарно годувати. І супровід ветеринара обов’язковий, бо собака проблемна”, — сказала зооволонтерка Юлія Закшевська.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img