Свіжі новини
ГоловнаПодіїНа Житомирщині за два тижні реєструють поступове зниження захворюваності на вірусні інфекції

На Житомирщині за два тижні реєструють поступове зниження захворюваності на вірусні інфекції

20 лютого відбувся брифінг виконувача обов’язків генерального директора ДУ «Житомирський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Івана Киричука щодо епідемічної ситуації в області.

«Від початку епідсезону, тобто з жовтня 2023 року, на грип та інші гострі респіраторні вірусні інфекції в області захворіло більше 174 тисяч осіб, в т. числі 99 900 дітей у віці до 17 років. Діти у віковій структурі хворих складають 57,4%

За 7-й тиждень (з 12 по 18 лютого) захворіли на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 9640 особи, включно з COVID-19, із них 5195 дітей до 17 років. Питома вага дітей від загальної кількості захворілих на ГРВІ становить 54,0 %. Госпіталізовано 285 осіб, що становить 3,0% від кількості захворілих, із них 200 – дітей до 17 років (70,0% серед госпіталізованих).

Захворюваність населення Житомирської області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції включно із COVID-19, вже другий тиждень поступово знижується.

Показник захворюваності по області на 7-му тижні спостереження поточного року зменшився з 1057,2 до 776,6 на 100 000 осіб, що в порівнянні з попереднім 6-м тижнем менше на 27,0%. Однак він ще перевищує епідемічний поріг, розрахований для області на 35%, що відповідає високому рівню інтенсивності епідемічного процесу. Тенденція до зниження інтенсивності епідемічного процесу – це результат комплексу обмежувальних заходів, що запроваджувалися і продовжують діяти в населених пунктах області.

За минулий тиждень в області зареєстровано 3 летальних випадки: в тому числі 1 від COVID-19 та 2 від грипу.

Станом на 19 лютого обмежувальні заходи продовжуються в усіх районах області, а саме:

– в Житомирському районі переведено на дистанційне навчання 25 закладів середньої освіти, окремо 25 класів та 6 закладів дошкільної
освіти;

– в Бердичівському районі на дистанційному навчанні 17 закладів середньої освіти, в тому числі всі 15 закладів м. Бердичева, які з 19 по 26 лютого
йдуть на планові канікули;

– в Коростенському районі на дистанційному навчанні 30 закладів середньої освіти, окремо 3 класи, 31 заклад дошкільної освіти;

– у Звягельському районі на дистанційному навчанні 5 закладів середньої освіти, окремо 25 класів та припинено навчання в 4 дитячих садках.

В області щеплено проти сезонного грипу всього 3650 осіб з груп ризику, в т. числі за минулий тиждень – 117 осіб.

Нагадуємо, що COVID-19 нікуди не зник. З початку епідсезону в області зареєстровано 27 летальних випадків спричинених COVID-19. Вірус циркулює серед населення і продовжує мутувати. Підтвердженням сказаного є результати секвенування зразків носоглоткових змивів від хворих з Житомирської області, проведених на початку лютого в референс-лабораторії.

На Житомирщині за два тижні реєструють поступове зниження захворюваності на вірусні інфекції
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img