Свіжі новини
ГоловнаТоп-новиниМіст Пуенте-Нуево, Ронда, Іспанія. ФОТО

Міст Пуенте-Нуево, Ронда, Іспанія. ФОТО

Новий міст виділяється на тлі інших знакових місць Ронди. Це візитна картка міста. Пуенте-Нуево захоплює не стільки довжиною, скільки висотою, оскільки розташований над ущелиною Тахо. Чудові фото можна зробити як із самого мосту, так і спустившись донизу. Саме звідти велична споруда постане перед вами у всій красі.

Чудовий Пуенте-Нуево (Puente Nuevo) назвати “новим” мостом можна тільки умовно. Старовинний кам\’яний міст збудували в 1759-93 рр. Грандіозна споруда, що з\’єднала дві частини міста, на століття стала символом Ронди. Його зображують на листівках і в туристичних путівниках.

У Пуенте-Нуево був попередник – простий одноарочний міст. Його зводили в 1735 році. Споруда простояла всього шість років і обвалилася. Місто знову потребувало переправи. Було ухвалено рішення – збудувати новий міст.

Пуенто-Нуево – не проста інженерна споруда. На вигляд він нагадує фортецю, врізану в скелі. Автор проєкту Хосе Мартін Альдеуела задумав вплести споруду в природний ландшафт, органічно об\’єднавши її з архітектурою стародавнього міста. Камінь для будівництва добували просто на дні ущелини. Будівельне обладнання було вершиною технічної думки для того часу. Новий міст з\’єднав старі та нові квартали, забезпечив транспортне сполучення та змінив життя міста.

Ваша стаття
Попередня стаття
Наступна стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img