Свіжі новини
ГоловнаПодії10 трендів жіночої моди на 2024 рік

10 трендів жіночої моди на 2024 рік

Основна тенденція цього року — повернення в моду жіночності, вишуканості, елегантності. Про це свідчить жіночий каталог бренду Santoni, а також інші модні колекції. Дизайнери використовують різні засоби для підкреслення жіночої привабливості.

Ажурна поверхня

Одяг з ажурними візерунками додає ніжності та загадковості. Дизайнери використовують їх, де тільки можливо, прикрашаючи:

  • сукні;
  • джинси;
  • спідниці;
  • сорочки;
  • пальта.

Попри тендітний вигляд, ці речі практичні та добре доповнюють базовий одяг.

Вирізи в неочікуваних місцях

Глибоке декольте нікого не дивує, тому дизайнери вирішили привернути увагу іншими оголеними ділянками тіла. У 2024 році будуть актуальні сукні з вирізами на талії, під лінією грудей, на плечах та спині. Оскільки вони помірних розмірів, одяг не здається вульгарним.

Зменшена довжина

Після моделей оверсайз приємно повернутися до коротких светрів, жакетів, верхнього одягу, кроп-топів. Такі речі чудово підкреслюють талію та візуально зменшують верхню частину тіла. Вони добре поєднуються з наступним трендом сезону.

10 трендів жіночої моди на 2024 рік

Підвищена посадка

Якщо спідниці та штани з високою посадкою стали вже звичними, то дизайнери не зупиняються. У цьому році пояси підняли навіть вище лінії талії. У поєднанні з силуетом, що розширюється до низу, така деталь надає фігурі жіночності.

Металічний блиск

Речі із золотистої або сріблястої тканини завжди вважалися вечірніми, але зараз ефект металік доречний і в повсякденному одязі. Актуальні не лише звичні кольори, а й оригінальні — рожеве або біле золото, лілове напилення, графітова сталь, дзеркальні часточки. Дуже цікавий вигляд має поєднання блиску з фактурною поверхнею, наприклад, у вигляді шкіри рептилій.

10 трендів жіночої моди на 2024 рік

Багато бахроми

Цей елемент використовують для декорування верхнього одягу, суконь і штанів. На модних показах також були представлені речі, цілком створені з бахроми. Вона може бути як пухнастою, так і класичною, ніби знятою з бабусиної скатертини.

Стильна багатошаровість

Практичний і зручний тренд для холодної пори року — поєднання декількох шарів одягу. При цьому речі мають відрізнятися фактурою та кольорами. Наприклад, це може бути надітий під довгий плащ светр грубої в’язки, з-під якого виглядає біла шовкова сорочка.

Елегантний мінімалізм

Як альтернативу попередньому тренду дизайнери пропонують чіткість і стриманість мінімалізму. Простий крій, чисті та м’які кольори, відсутність декору й мінімум аксесуарів — головні ознаки стилю.

Стьобана тканина

З ефектного та функціонального матеріалу шиють переважно верхній одяг. Але є також стьобані спідниці, сукні та жакети.

Речі ручного плетіння

В’язані светри, кардигани та гольфи потіснили практичні трикотажні худі на флісовій підкладці. Тепер знову актуальні арани, ажур та різні види резинки.

Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img