Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаНа Житомирщині на майже 20 приміщень ліцеїв і дитсадків вартістю 120 млн...

На Житомирщині на майже 20 приміщень ліцеїв і дитсадків вартістю 120 млн грн не зареєстровано право власності

В одній із громад Житомирського району місцеві чиновники не оформили правовстановлюючі документи на 20 освітніх закладів у декількох селах, що може призвести до втрати цих приміщень із комунальної власності, а дітей — можливості отримувати в них освітні послуги.

Таке правопорушення у громаді виявили ювенальні прокурори Житомирської окружної прокуратури, — розповіла речниця обласної прокуратури Тетяна Гоша.

За її словами, до посадовців відділу освіти та сільської ради громади, які через власну бездіяльність допустили такі протиправні дії, прокурори скерували позов та зобов\’язали негайно зареєструвати речові права на всі освітні заклади, які розташовані на території громади.

“Йдеться про будівлі ліцеїв та дитячих садків, зокрема, бібліотеки, спортзали, майстерні, котельні, а також інші господарські приміщення та земельні ділянки, на яких вони розташовані. Прокурори встановили, що на території громади нараховується майже два десятки таких будівель загальною площею 6400 квадратних метрів та до десяти земельних ділянок. Загальна вартість об’єктів нерухомості оцінюється на суму майже 120 мільйонів гривень”, — сказала Тетяна Гоша.

До сьогодні відповідальні за це посадовці не оформили на них правовстановлюючі документи. І за таких обставин виникають ризики втрати майна, яке належить закладам освіти для забезпечення навчального процесу.

Окружна прокуратура звернулася до Житомирського окружного адміністративного суду. Наразі у справі відкрили провадження.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img