Свіжі новини
ГоловнаУкраїнський боксер Сергій Богачук став тимчасовим чемпіоном світу

Український боксер Сергій Богачук став тимчасовим чемпіоном світу

Українець переміг американського боксера Браяна Мендосу у категорії першої середньої ваги.

Український боксер Сергій Богачук переміг американця Браяна Мендосу у титульному бою та став тимчасовим чемпіоном світу за версією WBC. Бій відбувся у ніч на 31 березня в американському Лас-Вегасі.

Опоненти боролися за титул тимчасового чемпіона світу за версією WBC у першій середній вазі. 28-річний Сергій Богачук провів свій перший чемпіонський бій, з якого вийшов переможцем.

Титульний поєдинок тривав 12 раундів – Сергій Богачук вперше не зміг достроково перемогти суперника. Проте за одноголосним рішенням суддів українець переміг Браяна Мендосу з рахунком 118-110, 117-111, 117-111.

«Хоча пройшли 12 раундів, я почуваюся чудово. Мабуть, я можу провести ще 12 раундів. Це було легко, чудові відчуття. Я був готовий до цього бою. Це був дуже важливий поєдинок у моїй кар\’єрі. Мабуть, найкращий бій у моїй профі-кар\’єрі», – прокоментував бій Сергій Богачук.

Зазначимо, Сергій Богачук мав запланований титульний бій з американським боксером Себастьяном Фундорою. Проте його скасували після зриву поєдинку між американцем Кітом Турманом та австралійцем Тімом Цзю.

Що відомо про Сергія Богачука

28-річний вінничанин Сергій Богачук – майстер спорту, срібний призер чемпіонату України з боксу 2015 року та другий боксер у рейтингу WBC у першій середній вазі. За час своєї кар’єри українець завершив нокаутом 23 з 24 поєдинків. Сергій Богачук мав єдину поразку – у 2021 році він програв американцю Брендону Адамсу.

Сергій Богачук став 13 українським боксером, який здобув титул чемпіона світу. Крім того, українець володіє поясом WBC Continental Americas.

Що розповідає українська Вікіпедія про Сергія Богачука:

Сергій Васильович Богачук (нар. 24 квітня 1995, Вінниця, Україна) — український боксер, майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату України 2015, триразовий чемпіон України серед молоді, та багаторазовий переможець і призер національних, та міжнародних турнірів в аматорах.

Виступає в напівсередній, у першій середній та в середній вагових категоріях. Серед професіоналів чинний чемпіон Американського континенту за версією WBC Continental Americas (2019-2021, 2022- т. ч. ) в 1-й середній вазі, тимчасовий чемпіон світу за версією WBC в 1-й середній вазі.

Найкраща позиція в рейтингу BoxRec — 5-та (березень 2024) і є 1-м серед українських боксерів першої середньої вагової категорії — входячи до ТОП-5 найкращих боксерів супер-напівсередньої ваги всього світу.

Біографія
Богачук народився 24 квітня 1995 року у Вінниці.

Тренувався у Миколи Андрійовича Маньковського, з яким швидко почав показувати результати. Вже десь за рік-півтора поїхав на чемпіонат України серед юніорів, де став п’ятим. Ще за рік виграв чемпіонат України серед молоді у Львові. Будучи першорозрядником до фіналу провів 5 боїв, в яких пройшов чотирьох майстрів спорту. У фіналі переміг тодішнього чемпіона Європи львів’янина Івана Романіва. На тому чемпіонаті виконав норматив і став майстром спорту.

Бій із Браяном Мендосою
У листопаді 2023 року WBC ухвалив провести відбірковий бій між Себастьяном Фундорою (№5 у рейтингу WBC) і 2-м номером Богачуком. На ставці бою пояс тимчасового чемпіона WBC. Бій планувалося провести 30 березня 2024 року. 19 березня стало відомо, що Кіт Турман отримав травму біцепса і не стане суперником чемпіона WBO Тіма Цзю в головному бою вечора і було вирішено, що заміною стане Себастьян Фундора. Богачук же зустрінеться з колишнім тимчасовим чемпіоном і кривдником Фундори Браяном Мендосою. На ставці, як і раніше, пояс тимчасового чемпіона WBC.

Бій відбувся в Лас-Вегасі в ніч на 31 березня. Українець за очками здолав Браяна Мендосу зі США, завоювавши тимчасовий титул за версією WBC у першій середній вазі. Рахунок суддів: 118-110, 117-111, 117-111. Сумарно Богачук завдав 822 удари, з них мети досягли 319 (38.8%). Мендоса за бій вдарив 507 разів, у ціль влучило 168 (33.1%). Богачук уперше в кар\’єрі не завершив бій нокаутом, а Мендоса продовжив серію боїв без падіння.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img