Свіжі новини

ГоловнаУкраїнаЕкранізації книжкових детективів, які точно заслуговують уваги

Екранізації книжкових детективів, які точно заслуговують уваги

Гостросюжетні історії в усі часи посідали особливе місце в культурі. З моменту виникнення Голлівуду детектив-книги ставали міцною основою для адаптацій у вигляді кіно. Саме тому немає кращого виду дозвілля, ніж спробувати разом із персонажами розплутати вкрай непросту та закручену справу. Про найцікавіші екранізації детективних романів — далі в статті.

Екранізації книжкових детективів, які точно заслуговують уваги

Привиди у Венеції (2023)

Адаптації романів Агати Крісті від Кеннета Брани, що також грає роль детектива Еркюля Пуаро, не перестають дивувати. Якщо «Вбивство у Східному експресі» та «Смерть на Нілі» були класичними представниками герметичного детективу, у новому фільмі атмосфера стає значно більш похмурою та моторошною. Фільм заснований на романі Крісті «Вечірка на Геловін» 1969 року.

Пуаро запрошують на спіритичний сеанс до кримінальної письменниці Аріадни Олівер. Жінка переконана, що далеко не всі речі у світі можна пояснити з точки зору холодного раціоналізму. Тож коли вечірка очікувано закінчується вбивством, перед славетним детективом постає вкрай непросте завдання.

Загублена (2014)

Коли письменниця Гіліян Флін випустила детектив «Зникла», який швидко став бестселером, екранізація була лише питанням часу. Глядачам пощастило, що за фільм взявся Девід Фінчер — режисер, відомий фірмовим підходом до детективів. Історія розповідає про чоловіка на ім\’я Нік Данн, чия дружина Емі таємниче зникає. Коли поліціянти отримують більше інформації, Нік стає головним підозрюваним у справі. Та чи можливо, що Емі сама себе викрала, щоб помститися чоловікові? Завдяки методові ненадійного оповідача, історія постійно змінює свій фокус, щільно закручуючи інтригу.

Дівчина з татуюванням дракона (2009)

Хоча екранізація роману Стіга Ларссона від вищезгаданого Девіда Фінчера й вважається більш відомою, варто звернути увагу на однойменний фільм 2009 року. Датчанин Нільс Варден Оплев постарався більш точно передати задушливу та похмуру атмосферу скандинавського детективу, позбавлену типово голлівудського згладжування кутів. Історія фокусується на журналісті Мікаелі Блумквісті. Він винаймає ексцентричну хакерку Лісбет Саландер, щоб розслідувати зникнення дівчини з багатої сім\’ї, яке сталося понад 40 років тому.

Екранізації книжкових детективів, які точно заслуговують уваги

Острів проклятих (2010)

Психологічний трилер від майстра жанру Мартіна Скорсезе засновано на однойменному романі Денніса Лігейна 2003 року. Маршал США Тедді Деніелс, зіграний Леонардо Ді Капріо, прибуває на ізольований острів, щоб розслідувати зникнення пацієнтки з клініки для душевнохворих. Постійна зміна фокуса в історії тримає напругу до останнього кадру.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img