Свіжі новини

ГоловнаУкраїна5 років позбавлення волі з відтермінуванням – вирок Роману Кучеру за несанкціоноване...

5 років позбавлення волі з відтермінуванням – вирок Роману Кучеру за несанкціоноване поширення інформації

Роману Кучеру присудили п\’ять років позбавлення волі з відтермінуванням покарання на два роки. У Корольовському районному суді міста Житомира оголосили вирок по справі Романа Кучера. Про це повідомляє видання 20 хвилин.

Також Роман Кучер повинен сплатити біля 9 тис. грн в дохід держави. У нього конфісковано телефон, з якого було зроблено публікацію в Фейсбуці. Ноутбук повернуто Кучеру та знято арешт з його майна.

“Сьогодні Корольовський районний й суд присудив мені 5 років позбавлення волі. З відтермінуванням на два. Що це означає? Це означає, що два роки я повинен вести себе дуже чемно, в наших правових умовах і мене тоді не посадять”, – прокоментував Роман Кучер на своїй сторінці у фейсбук.

Романа Кучера обвинувачували за статтею Кримінального кодексу «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, боєприпасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до ЗУ військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Адвокат обвинуваченого Олександр Вірьовкін і сам Роман Кучер заперечували будь-які звинувачення, посилаючись на те, що всю інформацію для свого посту в Фейсбуці Роман отримав з відкритих джерел.

Рішення суду може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img